Iata cum prepari o prajitura pufoasa cu branza dulce, stafide si coaja de lamaie. Este aromata, rapida si delicioasa.
Ingrediente
Foi – 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura- 500 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.
Decor – zahar pudra cu aroma de vanilie.
Instructiuni preparare
- Stafidele se pun in esenta de rom.
- Adaugam intr-un bol : ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
- Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
- Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
- 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
- Pregatim umplutura cat timp se coace foaia . Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
- Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.
- Intindem umplutura in strat uniform apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.
- Se introduce din nou la cuptor – pentru 30-35 min.
10 Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
- Se indeparteaza marginile , se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Sursa – kfetele.ro