PRJITURA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE! EXCELENTA PENTRU MASA DE CRACIUN!

 

prajitura cu branzaIata cum prepari o prajitura pufoasa cu branza dulce, stafide si coaja de lamaie. Este aromata, rapida si delicioasa.

Ingrediente

Distribuie prietenilor

Foi – 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura- 500 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.

Decor – zahar pudra cu aroma de vanilie.

Instructiuni preparare

  1. Stafidele se pun in esenta de rom.
  2. Adaugam intr-un bol : ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
  3. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
  4. Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
  5. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
  6. Pregatim umplutura cat timp se coace foaia . Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
  7. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.
  8. Intindem umplutura  in strat uniform apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.
  9. Se introduce din nou la cuptor – pentru 30-35 min.

10 Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

  1. Se indeparteaza marginile , se  portioneaza si se pudreaza cu  zahar pudra vanilat.

Sursa – kfetele.ro