AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Deliciu dulce: rețetă simplă de brânză de vaci cu stafide

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 600 g brânză de vaci
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri stafide
  • 2 ouă
  • 8 lingurițe griș
  • 8 lingurițe de unt
  • Puțină sare
  • 2 linguri de smântână
  • Sirop de stevie sau arțar, după gust

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a tăia stafidele mărunt. Acestea se amestecă cu apă și se pun la fiert la foc mic.
  2. Odată ce stafidele încep să fiarbă, îndepărtați le de pe foc și scurgeți apa. Lăsați-le la răcit.
  3. Folosind un mixer, bateți ouăle până devin spumoase. Apoi, adăugați siropul de stevie sau arțarlaptelegrișul și amestecați totul foarte bine.
  4. În continuare, incorporați brânza de vaci, smântâna și stafidele pregătite anterior, amestecând pentru a obține o compoziție omogenă.
  5. Topiți untul pe baie de aburi. Tapetați o tavă de copt cu jumătate din cantitatea de unt topit. Adăugați în tavă compoziția de brânză și stafide, apoi întindeți uniform restul de unt topit deasupra.
  6. Coaceți totul la o temperatură de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Rețeta poate fi preparată și fără indulcitori, având în vedere că stafidele sunt foarte dulci de la bun început.

Poftă bună!

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!