Rețeta de gogoși muntenești a lui Radu Anton Roman

1 377

Rețeta lui Radu Anton Roman de gogoși este una muntenească, specială, după cum spune chiar el: “Gogoșile muntenești bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal și preanobilul cozonac de Moldova, fără să-și găsească loc potrivit”.

Ingrediente:
• o jumătate de kilogram de făină
• 3 ouă
• 3 linguri de zahăr
• două linguri de unt
• sare
• lapte cât cuprinde
• o lingură de drojdie

Mod de preparare:
„Se face o dospeală dintr-o ceașcă de lapte călduț, drojdie, o linguriță de zahăr și ceva faină și se lasă la cald, să învie și să crească. După ce s-a facut mare, maiaua se amestecă cu toate cele ramase, cât să iasă o cocă potrivită – se lasă la cald un ceas, să se-nfoaie. Se întinde foaie groasa de-un deget, se mai uită de ea un pic, câteva minute, să se odihnească, apoi se taie bucăți rotunde (înmuiati gura unui pahar subțire în faină) și iar se lasă să sporească. Se încinge ulei destul și se pun gogoșile la prăjit, pe ambele părți”.
Gogoșile se servesc calde, „ninse cu o avalanșă de zahăr pudră”. Le puteți adăuga dulceață, ciocolată sau orice vă place. Cu siguranță vă veți îndrăgosti de această rețetă!

Sursa: secretele.com și clickpentrufemei.ro

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...
  1. Jenny spune

    F.f.f.bune

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.