Rețeta lui Radu Anton Roman de gogoși este una muntenească, specială, după cum spune chiar el: “Gogoșile muntenești bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal și preanobilul cozonac de Moldova, fără să-și găsească loc potrivit”.
Ingrediente:
• o jumătate de kilogram de făină
• 3 ouă
• 3 linguri de zahăr
• două linguri de unt
• sare
• lapte cât cuprinde
• o lingură de drojdie
Mod de preparare:
„Se face o dospeală dintr-o ceașcă de lapte călduț, drojdie, o linguriță de zahăr și ceva faină și se lasă la cald, să învie și să crească. După ce s-a facut mare, maiaua se amestecă cu toate cele ramase, cât să iasă o cocă potrivită – se lasă la cald un ceas, să se-nfoaie. Se întinde foaie groasa de-un deget, se mai uită de ea un pic, câteva minute, să se odihnească, apoi se taie bucăți rotunde (înmuiati gura unui pahar subțire în faină) și iar se lasă să sporească. Se încinge ulei destul și se pun gogoșile la prăjit, pe ambele părți”.
Gogoșile se servesc calde, „ninse cu o avalanșă de zahăr pudră”. Le puteți adăuga dulceață, ciocolată sau orice vă place. Cu siguranță vă veți îndrăgosti de această rețetă!
Sursa: secretele.com și clickpentrufemei.ro