REŢETĂ pentru o excelentă DULCEAŢĂ DE CAISE. E sezonul ei!

Caisele au un gust special, un parfum anume care se transmite și dulceței. Caisele sunt în plină coacere acum, iar dacă nimerești recolta unor caiși nestropiți, nesaturați chimic, ești un norocos. Caișii autohtoni sunt, în general, mai puțin tratați decât livezile de măr, de exemplu.

REŢETĂ DULCEAŢĂ DE CAISE. Ingrediente:
3 kilograme de caise fără sâmburi.
zahăr nu mult, conform experienței personale, dar să nu depășească, așa cum greșesc unii, cantitatea de pulpă de fruct
2 pliculeţe de sare de lămâie
1 pliculeţ de conservant
– Mod de preparare:
Caisele se spală şi se pun într-o oală de dimensiuni mari, în aşa fel încât toate caisele se încapă în acelaşi recipient. Apoi, se adaugă un strat de caise şi un strat de zahăr. Operaţiunea se repetă până când ultimul strat pus este de zahăr, după care se bagă la frigider, unde se lasă peste noapte.
– A doua zi, caisele se pun pe foc preţ de 30 de minute, după ce s-a adăugat şi sarea de lămâie. În timp ce compoziţia stă pe aragaz este indicat să amestecaţi în dulceaţă, ca să nu se lipească de oală.
După cele 30 de minute necesare, este recomandat să scoateţi caisele din oală şi să lăsaţi la fiert doar siropul. Atunci când siropul a scăzut şi s-a închegat adăugăm din nou caisele.
– Apoi se mai adaugă sare de lămâie şi puțin zahăr vanilat şi se amestecă uşor preţ de câteva minute, după care luăm oala de pe foc şi punem dulceaţa de caise obţinută în borcane, care după ce sunt sigilate, se întorc cu gura în jos până ce se răcesc.
Sursa: petitchef.ro