TIGAIE “MIC DEJUN”, GATA ÎN 20 DE MINUTE. MASA PERFECTĂ PENTRU ÎNCEPUTUL UNEI ZILE GRELE

 

Dacă te așteaptă o zi grea, în care nu vei avea timp să iei prânzul, prepară-ți acest mic dejun delicios și sățios, care îți va asigura necesarul caloric până la cină. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care sigur le găsești în frigider.
INGREDIENTE
• 2 cartofi
• 4 ouă
• 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat
• 1 ceapă
• Condimente: praf de usturoi, sare, piper, boia, busuioc – după gust
PREPARARE
1. Fierbe cartofii dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), taie-i cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană). Între timp, călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, adaugă cartofi peste, asezonează cu condimentele.
2. Adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil peste, mai adaugă condimente dacă simți că este necesar.
3. Sparge 4 ouă (ca pentru ochiuri) peste, pune capacul și scoate pentru servit când sunt gata ouăle.
Opțional, poți presăra pătrunjel proaspăt deasupra și, dacă ai, cașcaval sau parmezan.

Sursa – retete.unica.ro