S-a stins din viață „cea mai dorită femeie din lume”

raquel welch luana

Raquel Welch a fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din toate timpurile. O scenă memorabilă a transformat-o într-un adevărat sex-simbol. În anii ’60 și ’70 a fost numită „cea mai dorită femeie din lume.”

Regretata actriță a avut o viață plină și o carieră magică. A făcut istorie alături de Marilyn Monroe și a fost printre primele femei care au pozat în prestigioasa revistă pentru bărbați, Playboy.

Raquel Welch a devenit cu adevărat celebră în 1966, după ce a apărut în lenjerie intimă în filmul „One Million Years B.C.”. Imaginile din acea peliculă au făcut furori la acea vreme. Chiar dacă a avut foarte puține replici, bikini din piele de căprioară pe care i-a purtat în film au transformat-o într-o legendă în toate colțurile lumii.

După apariția electrizantă în filmul regizat de Don Chaffey, popularitatea lui Raquel Welch a crescut a crescut de la o zi la alta.

În 1970, la patru ani de la lansarea filmului „One Milion Years B.C.”, revista Playboy a desemnat-o „cea mai dorită femeie a deceniului.”

Până în 1995, Welch a fost desemnată una dintre cele mai sexy 100 de vedete din istoria filmului într-un număr al revistei Empire și a fost clasată pe locul 3 în Topul Playboy al celor mai sexy vedete din secolul 20.

Actrița s-a născut ca Jo Raquel Tejada, pe 5 septembrie 1940, în Chicago, Illinois, dintr-un tată imigrant bolivian, Armando Carlos Tejada Urquizo, și Josephine Sarah Hall.
Raquel a devenit un fotomodel de succes, iar apoi o actriță foarte apreciată. Ea a câștigat un Glob de Aur pentru rolul din „Cei trei muschetari”, în 1974, și a făcut furori, în 2001, în filmul „Legally Blonde’, unde a jucat alături de Reese Witherspoon și Selma Blair.

Pe 15 februarie 2023, actrița americană a murit la vârsta de 82 de ani, în urma unei deteriorări bruște a sănătății, cauzată de o boală fulgerătoare. Decesul a fost confirmat managerul ei, Steve Sauer.

Sursa – click.ro

Parteneri