AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Salată de gogonele pentru iarnă

Salata de gogonele poate fi garnitura perfectă pentru diverse feluri de mâncare. Iată ce simplu se prepară!

Ingrediente:
Gogonele – 3 kg.
Ardei gras – 3 buc.
Ardei iute – 2 buc.
Usturoi – 2 capete.
Marar – 1 legatura
Patrunjel – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Ulei – o jumatate de pahar (un pahar= 250 ml)
Otet 9% – o jumatate de pahar
Zahar – o jumatate de pahar
Sare – 3 linguri

Mod de preparare:
Spalam gogonelele si le taiem in patru.
Taiem ardeii iuti si pe cei grasi.

Dam usturoiul printr-o presa sau il tocam marunt.
Tocam mararul, leusteanul si patrunjelul si le adaugam la restul legumelor.
Adaugati zahar, sare, ulei si otet si amestecati.

Dupa ce ati amestecat, puneti o fargurie mai mare desupra si peste ea puneti un bidon de apa sau ceva greu.
Lasati sa stea peste noapte la loc racoros si apoi puneti in borcane si depozitati.
Pentru siguranta le puteti steriliza cateva minute in apa clocotita.

Sursa – bucatarianoastra.online

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!