Șerban Cionoff: „DAŢI UN LEU PENTRU PREŞEDINTELE MEU!”

Mă aflu, mărturisesc, sub impresia puternică, de neuitat a răscolitorului anunţ făcut de preşedintele Traian Băsescu şi anume că, „exact din motive finanicare”, domnia sa şi-a anulat participarea la sesiunea plenară a ONU, în cadrul căreia se vor discuta probleme de o excepţională importanţă pentru comunitatea internaţională.

 Se vede, însă, treaba că un asemenea mesaj, care pune în evidenţă, o dată mai mult, altruismul desăvârşit şi  înaltul spirit de sacficiu al domnului preşedinte, nu a avut ecoul meritat… Altfel nu pot să imi explic de ce importanţi lideri de opinie s-au făcut a nu băga în seamnă     „constrângerile finanicare”invocate de către dl Traian Băsescu. Mai mult, unii dintre ei au ajuns cu mefienţa până acolo încât au spus că ori dl Traian Băsescu nu avea ce spune participanţilor la sesiunea „la vârf” a ONU, ori dlui Traian Băsescu nu i-a ieşit pasenţa unei vizite- adică tot „la vârf”- la Casa Albă şi, pe cale de consecinţă, domnia sa va rămâne acasă.

  Observ, totuşi, că atât de categoricul anunţ al domnului preşedinte a avut ecou la nivelul executivului şi poate de aceea Premierul Victor Ponta a anunţat decizia de a achiziţiona un avion de 12 persoane anume pentru deplasările înltelor personalităţi ale statului nostru de drept.

Distribuie prietenilor

  Bun şi aşa! Vorba este că,  până se derulează toate procedurile necesare acestei achiziţii numai bine că trece sesiunea de toamnă a ONU şi, prin urmare, dl preşedinte rămâne cu cuvântul nerostit.

 Care cuvânt este,de fapt, mesajul pe care preşedintele României trebuie să îl prezinte în forumul Naţiuilor Unite în numele poporului român! Ne putem permite, noi, românii, să lipsească de la tribuna ONU cuvântul nostru? Fireşte că NU! Şi atunci?…

  Atunci , eu zic să lăsăm deoparte partizanatul, invidiile şi râcile meschine şi să îl ajutăm pe cel care, prin Legea Fundeamentală a Ţării, este Preşedintele Tuturor Românilor, să treacă Oceanul.Mai ales că, acolo, încă, datorită unor binevoitori calificaţi, din lăuntrul şi din afara graniţelor româneşti, se mai consideră că referendumul de anul trecut nu a fost decât o lovitură de stat.

 Drept pentru care eu propun să deschidem o colectă publică sub lozinca „Daţi un leu, pentru preşedintele meu!”

  La urma- urmelor, nu văd ce ar fi de mirare în treaba asta? Haideţi, atunci, să apelăm la cartea de istorie. Iar acolo vom citii că Guvernul României emitea, la 30 aprilie 1885, Decizia nr. 5859, pentru deschiderea loteriei publice pentru colectarea fondurilor necesare ridicării Ateneului Român,  pe locul fostelor grădini ale Episcopiei zise şi Livada Văcăreştilor. Loterie a cărei lozincă a fost:„Daţi un leu, pentru Ateneu” şi în urma căreia s-au colectat peste 500.000 lei aur,aşa încât, în anul 1886, au putut începe lucrările monumentalei construcţiii care face, şi astăzi fala, fală Cetăţii lui Bucur?

  Sunt convins, fireşte, că acest apel profund patriotic pe care l-am lansat întru sprijinirea neobositului slujitor al cauzei naţionale nu va  întruni unanimă înţelegere şi entuziastă susţinere. Păi  dacă declaraţiile dlui preşedinte Traian Băsescu despre „constrângerile financiare” care nu îl lasă să plece la lucrările  înaltei reuiniuni a ONU nu au fost primite cu înţelegere şi cu vibraţie , ce pretenţii mai pot avea eu, un simplu cap de locuitor?…

   Faceţi cum credeţi,doamnelor, domnişoarelor şi domnilor! Dar să nu vă miraţi dacă la Sumitt-ul ONU cuvântul României nu va fi rostit de către cea mai autorizată voce a sa. Eu unul, mi-am făcut datoria. Să nu ziceţi , după aia, că nu v-am spus!

                                                                       Şerban CIONOFF