Șerban Cionoff: DIFERENŢĂ DE PROGRAM SAU DEFICIT DE BUN-SIMŢ?

„Programul din Primărie se termină la ora 16. În clubul Colectiv începe la ora 17”. Iată cele două propoziţii din comunicatul Primăriei sectorului 4 care exprimă cu maximă concizie şi fidelitate mentalitatea funcţionărească şi cinismul belferesc pe care aceşti aşa-zişi funcţionari publici nu s-au sfiit să le afişeze nici măcar în aceste zile de după tragedia de la clubul „Colectiv”. Decalajul de program dintre primărie şi club fiind , în aceeaşi nesăbuită opinie, şi cauza pentru care „în afara personalului necalificat nu a atras nimic atenţia”la clubul-crematoriu.
Programul fiind, după cum din nenorocire o cunoaştem nu de azi-de ieri,, zeul suprem la care se închină birocraţii şi de teama căruia trebuie să ştim noi, ăştia, restul lumii! Cetăţeni, contribuabilii şi, din 4 în 4 ani, alegătorii…
„Prin urmare”(am citat sintagma din însăilarea de vorbe ce se vrea răspuns la întrebările legitime ale presei şi ale opiniei publice) numai până la ora16 ţine exercitarea atribuţiilor şi competenţelor care le incumbă lefegiilor din primăria sectorului 4 din Statutul funcţionarilor publici? Şi, mă rog frumos, după aia, ce fac dumnealor? Oare nu era corect- dacă nu chiar obligaţia lor de serviciu?! – să mai dea domniile lor o raită prin clubul cu pricina şi după ora 17? Mai ales că existau certe semnale că acolo e ceva putred, de fapt mai multe „ceva”uri. Nu le-ar fi aprobat pentru asta onor conducerea plata orelor suplimentare pe care şi le-au sacrificat pe altarul muncii în slujba comunităţii? Sau poate chiar nişte prime? Am scris cuvântul „prime” fiindcă sunt convins că, de s-ar fi încumetat la un asemenea efort suplimentar, domnii sau doamnele din aparatul de lucru al primăriei sector 4 ar fi descoperit multe, foarte multele nereguli grave. Nereguli care, acumulate, au dus la deznodământul tragic de vineri seara, dar care, controlate mai din timp, ar fi putut , cu siguranţă, să prevină catastrofa.
Era corect, dar nu şi pentru belferii fără cotiere dar cu calculatoare de zile mari pe birou din parohia faimosului Piedone carpato-pontico-dâmboviţean ? Acelaşi domn Cristian Popescu, personaj de un ultra-populism debordant, ultra-mediatizat şi super- plimbat de la o televiziune pe alta în chip de făcător şi desfăcător de dreptate, care, atunci când a fost luat din scurt de către gazetari să spună dacă el şi instituţia în fruntea căreia stă atât de semeţ cocoţat au sau nu au o parte de vină pentru nenorocire, a purces la o obositoare înşiruire de documente şi de justificări. Toate aceste pălăvrăgeli neavând decât o singură concluzie: „Din punctul de vedere al actelor nu avem nici-o problemă”.
Să ne mai mirăm atunci citim ca au catadixit să răspundă amploiaţii primăriei sectorului 4 atunci când au fost întrebaţi despre modul în care şi-au făcut( mai degrabă NU şi-au făcut!) datoria în teren?
Nu ne mai mirăm câtuşi de puţin, aşa încât aşteptăm cu maxim interes dacă la fel de parcimonioşi şi de ţanţoşi vor fi ei şi atunci când vor trebui să răspundă la întrebările procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie? Ei, funcţionarii şi, în primul rând, primarul-Piedone!
Iar, dacă tot a venit vorba, tare sunt curios să aflu şi eu am ce părere au diriguitorii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici despre comportamentul colegilor lor din arealul primăriei sectorului 4 Bucureşti?