Șerban Cionoff: Din ciclul ”Ca la noi, la nimeni…” – MECIUL SECOLULUI: ONOAREA NEREPERATĂ A (In-) JUSTIŢIEI VERSUS ONOAREA NEREPERATĂ A LUI TRAIAN BĂSESCU!

 

Am trăit să o vedem şi pe asta! La solicitarea Parchetului General, CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu recentele declaraţii ale cetăţeanului Traian Băsescu care numea cercetarea dedesubturilor afacerii Nana ca o acţiune politică împotriva sa. Dar de ce credeţi dumneavoastră că a sărit ca arsă onor CSM ? Citiţi şi vă cruciţi: pe motiv că declaraţiile preşedintelui, acum liber de contract, „au încălcat independenţa justiţiei”.
A cărei „justiţii”, mă rog frumos la domnii? Nu cumva a aceleiaşi (In)justiţii care vreme de zece ani a fabricat pe bandă rulantă dosarele pe baza cărora au fost târâţi prin judecăţi şi condamnaţi atâţia şi atâţia oameni nevinovaţi? Care (In-)justiţie este exact aceeaşi care a pronunţat, la acelaşi mod samavolnic, dictatorial, sentinţe nedrepte infirmate în chip ruşinos la CEDO şi de pe urma cărora visteria statului plăteşte greu bănet. Bănet care,altminteri, ar putea să fie folosit pentru şcoli, spitale sau pentru alte rosturi gospodăreşti ale acestei populaţii care încă nu şi-a referit de pe urma aberantelor măsuri de austeritate luate de pseudo-premierul Boc la ordinul Amiralului Dezastrului Naţional, spre a da bine mai marilor PPE-işti, protectorii săi juraţi. Sume pe care- oare, de ce?- nici până azi bugetul public nu le-a recuperat de la cei care au pronunţat aberantele sentinţe şi, după toate semnele, nici nu prea are de gând să o facă…
Aceeaşi (In-) justiţie în care, potrivit ukazului Femeii Komisar, Monika Makovei, procurorii au devenit nu doar magistraţi ci chiar supra-magistraţi. Ceea ce a făcut şi mai face şi azi ca multe, de ruşinos de multe ori, sentinţele date de către nişte judecători,timoraţi, obedienţi ori nepricepuţi, să respecte comanda, de cam multe ori,voalat sau făţiş politică, a prokurorilor, aceşti vajnici komisari ai (In-)justiţiei băsiste. Rămaşi, bine mersi, tot în corpul magistraţilor până azi şi, mai mult ca sigur, şi de acum înainte…
Au devenit cazuri clasice de (In-) justiţie băsistă multilateral dezvoltată dosarele, la comandă politică, fabricate lui Adrian Năstase sau lui Dan Voiculescu, dar vă asigur că acestea nu sunt decât vârful aisbergului. Cazuri ale unor personalităţi publice de prestigiu care au fost şi mai sunt intens mediatizate tocmai pentru flagrantul lor dezacord cu normele unei justiţii moderne şi ale unui stat de drept. Din nenorocire, mai cu seamă în acest „Deceniu al Ruşinii Naţionale” , sunt mii şi mii de decizii părtinitoare, mincinoase, voluntariste ale (In-)justiţiei băsistizate care au nenorocit oameni simpli, care nu au şansa ca tot calvarul lor să ajungă pe piaţa media. Oare de dosarele lor cine şi când se va ocupa? În primul rând „cine?” fiindcă, după câte vedem, nu s-a schimbat nimic din structurile de comandă ale regimului băsist, iar principiul „corb la corb nu –şi scoate ochii” triumfă încă în practica (In-) judiciară.
Să admitem, totuşi, că în cazul zicerilor lui Traian Băsescu, Inspecţia Judiciară se va pune în mişcare şi chiar va lua o decizie. Dar, vorba răposatului C.Tănase:”Şi, cu asta, ce-am făcut?” Tele-anti-corupţia, serialul pus în mişcare cu scenariul şi în regia DNA-ului, va rula în continuare pe toate micile ecrane, la concurenţă acerbă, ca longevitate, cu „Tânăr şi neliniştit”.
Dar culmea-culmilor, (In-)justiţiei ştiţi care ar fi? Ei bine, ar fi ca, după ce Inspecţia Judiciară va lua (pe hârtie,desigur) o măsură faţă de Traian Băsescu , tot ex-prezidentul să se considere cel grav rănit în onoarea sa de familist!
Aşa încât, până la urmă, face (In-) justiţia carpato-pontico-dâmboviţeană şi tot la vorbele lui Nenea Iancu, unul dintre Ctitorii României Moderne, ajungem:
„Leanca:- Da*, domn*judecător, onoarea mea, săru*mâna, nereperată, cum rămâne?
Prev.(malţios)- Las* că ţi-o reperează, domn Mitică!” („Justiţie”)
PS Ghici, ghicitoarea mea:cine să fie, în cazul de faţă, domn* Mitică?
Şerban CIONOFF