Șerban Cionoff: „ DOSARUL NANA” VA FI TRIMIS SĂ FACĂ… NANI?!

 

Să fie, oare, o simplă coincidenţă împrejurarea că, la scurtă vreme după ce au apărut pe piaţa media informaţii din raportul Corpului de control al Primului Ministru despre tenebrele urât mirositoare ale afacerilor cu pământuri de la Nana, afacere ale cărei terminale duc direct spre familia lui Traian Băsescu, mascaţii l-au săltat, cu toată tele-recuzita de rigoare, pe Radu Mazăre, primarul Constanţei şi, iarăşi nu chiar întâmplător, unul dintre liderii locali ai PSD cu lipici la electorat?

Nu trebuie să fii cine ştie ce mare specialist în scenarită şi nici un  Hamlet rătăcit pe plaiurile mioritice pentru a spune că e ceva putred în Danemarca ultra- reformatei şi, mai ales, super-depolitizate caste a procurorilor.

Distribuie prietenilor

De fapt, nici nu văd ce mai este de mirare aici? Intrăm în linie dreaptă pentru europarlamentare şi este foarte clar că sarcina pe linie de partid, PPE, încredinţată lui Traian Băsescu, este aceea de a aduce cât mai multe voturi pentru cei care l-au scăpat de la dezastru cu numai doi ani în urmă. Aşa după cum nu trebuie uitat nici faptul că de rezultatele pe care partidele politice le vor obţine la alegerile pentru viitorul Parlament European va depinde, în mare măsură, şi votul la prezidenţialele de la sfârşitul anului.

Or, cu ce argumente s-ar putea prezenta Traian Băsescu şi ai săi în faţa românilor aşa încât să îi convingă pe aceştia să le voteze listele? Şi, în acest fel, să ajute PPE-ul  să se menţină la butoanele de comandă.  Adică să ne demonstreze, cu argumentul faptelor, cu ce a ieşit câştigată România, ca stat membru cu drepturi egale al Uniunii Europene şi, până la urmă,  românul de rând, cap de locuitor, din politicile de austeritate impuse de către PPE-işti sau din joaca de-a uite ”Spaţiul Schengen- nu e Spaţiul Schengen”, ca şi din sperietoarea MCV-ului cu reguli schimbate, parşiv şi pe faţă, în timpul jocului, pe care aceiaşi protectori declaraţi ai lui Traian Băsescu le-au aplecat, de o manieră discriminatorie, României în toţi aceşi ani de mandat când au avut pâinea şi cuţitul instituţiilor comunitare?

Ce şi-au zis, atunci, Traian Băsescu şi băieţii lui? Dacă nu avem argumente atunci musai să le administrăm anchete şi arestări! Nu pot şi nici nu vreau să ţin partea unor sau altora dintre cei vizaţi, dar nici nu pot trece peste această abjectă cascadă de şantaje, de teroare, de intimidări în serie şi de umilinţe, prin care Traian Băsescu şi ciracii săi înţeleg să îşi desfăşoare campania electorală. Aceasta fiind, de fapt, singura strategie la care se pretează, care îi exprimă şi care le vine ca o mănuşă.

Iar dacă mai aveaţi un dram de îndoială că toată avalanşa de probe şi de documente care ar putea să dea materie Dosarului Nana nu va fi trimisă, cu mână calificată!, să facă nani- nani prin taince hrube ale parchetului, atunci iacătă că o aveţi! Nu a spus, azi, Traian Băsescu însuşi, cu subiect şi predicat, la bilanţul Ministerului de Interne: „Vă rog să anchetaţi imediat şi, dacă e încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României”?

A spus şi ce-i cu asta?… Nu a spus, tot el, că, în cazul în care va fi demis de popor, la referendum, nu îşi va revendica (im) postura de preşedinte al României la masa verde a negocierilor? Sau la prezidenţialele de acum aproape 10 ani, nu acelaşi Traian Băsescu striga ca din gură de şarpe că s-au făcut mari fraude? Pentru ca, după asta, să se instaleze, bine mersi în Dealul Cotrocenilor, de unde, deşi demis prin referendum naţional de majoritatea covârşitoare a românilor, nu se dă plecat ? („Bine mersi”-ul ăsta fiind numai pentru el şi şleahta lui, nu şi pentru România!)

Toate acestea reprezentând doar o mică parte din inepuizabila listă de dovezi că  între persoana lui Traian Băsescu şi rigoarea morală a cuvântului dat şi respectat este un divorţ definitiv şi ireconciliabil?

De aceea, vă invit să citiţi mieros-smiorcăita invitaţie adresată procurorilor- în primul rând celor cu”Traian Băsescu în suflet”- în această cheie:”Fii atent, fii atent şi cu ochiul pe client!” Clientul casei fiind, desgur, cel la care, într-un fel sau altul, ne  gândim cu toţii.

De aici şi întrebarea mea de maximă bună credinţă:„pe cât pariu că braţul înarmat al băsescianimsului multilateral dezvoltat- va trimite <<Dosarul Nana>> să facă nani-nani?”

Mă refer,deocamdată, la dosarul rezultat în urma anchetei Corpului de control al Primului Ministru pentru că, în ceea ce dosarul comisiei parlamentare pe aceeaşi temă, deocamdată, am rămas tot la vorba cântecului:”eu mai aştept şi mai sper”…

Şerban CIONOFF