Șerban Cionoff: ÎNTREBĂRI PENTRU INCHIZITORII PRE-ELECTORALI

 

Nici nu am apucat să intrăm în ceea ce de regulă se numește perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare că, iată!, unii au și scos săbiile din teacă! De fapt , a spune că au scos săbiile este doar un eufemism, fiindcă, în realitate, au scos de-a dreptul bâtele și pietroaiele.
A fost, așadar,de-ajuns ca în spațiul public să apară informația că senatorul Titus Corlățean se va afla pe listele PSD în județul Dâmbovița că au și sărit ca arși niște vajnici puritani moral-politici care înfierează ,,obrăznicia’’(sic!) respectivului partid de a-l trece pe lista candidaților pe cel pe care, în același limbaj de o amețitoare elevație , vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi îl numește ,,artizan al blocării dreptului la vot al diasporei’’. Este vorba, după cum lesne se poate imagina, despre foarte încâlcita poveste a modului în care mulți români aflați în afara granițelor țării nu și-au putut exercita dreptul la vot la alegerile prezidențiale din 2014. Situație în urma căruia, după primul tur de scrutin al ,,prezidențialelor’’, Titus Corlățean și-a prezentat demisia din funcția de ministru al afacerilor externe.
După cum se cunoaște, de asemenea, senatorii nu au aprobat cererea de urmărire penală a lui Titus Corlățean, așa că este de înțeles de ce unii dintre cei care și-l doreau judecat și condamnat și-au păstrat , până azi, nemulțumirea. Sau, după cum se vedea treaba, și-au sporit-o…
De neînțeles și , mai ales, foarte greu de acceptat, este faptul că inchizitorii pre-electorali uită ( sau doar se fac a uita?!) că tot senatorul Titus Corlățean a fost, alături de senatorul PNL, Ben Oni Ardelean, omul care s-a luptat , cu mult curaj și cu fermitate, pentru cauza familiei Bodnariu din Norvegia, victimă a unor revoltătoare practici ale unei pretinse organizații de protecție a drepturilor copilului.
Dar dacă, prin reducere la absurd, ar fi să preluăm și să aplicăm grila intolerantă și răzbunătoare a acuzatorilor săi , ar fi fost de așteptat ca , dată fiind încrengătura de acuze, mai mult sau mai puțin demonstrate, cu care l-au blagoslovit unii sau alții dintre cei care se pretind apărători și promotori ai drepturilor diasporei, atunci Titus Corlățean însuși putea sau chiar trebuia să nu se implice în nici-un fel în rezolvarea acestui caz dramatic, lăsând locul altora care să ducă bătălia.
Spre onoarea sa, Titus Corlățean nu a făcut acest lucru! Dimpotrivă, împreună cu senatorul Ben Oni Ardelean, colegul său aflat într-o tabăra politică diferită, dacă nu chiar adversă , s-a mobilizat și, mobilizându-i pe românii din lăuntrul și din afara granițelor, au a reușit !
Am reamintit aceste simple- dar foarte semnificative- întâmplări numai și numai din dorința de a pune lucrurile în adevărata lor lumină. Deși, ca să fiu sincer până la capăt, aș adresa atât de înverșunaților contestatari ai candidaturii lui Titus Corlățean pe listele PSD pentru viitoarele alegeri parlamentare, doar o singură întrebare: dumneavoastră ați semnat petiția în apărarea familiei Bodnariu? Firește, nu din solidaritate cu senatorul PSD, Titus Corlățean, ci cu senatorul Ben Oni Ardelean, care se află în aceeași familie politică din care faceți probabil parte? Sau, dacă nu e cu bănat, din solidaritate cu o familia Bodnariu, o familie mixtă din acea diaspora în numele căreia aruncați acum piatra!…