Șerban Cionoff: ŞEHEREZADA DIN PLEŞCOI MERGE MAI DEPARTE…

Văzând, probabil, că serialul „Tânăr şi neliniştit” se apropie de episodul 5000 (mă refer, desigur, la ce vedem noi, aici, în Românica, fiindcă se pare că ambiţiile producătorilor merg mai departe), ce s-au gândit mai marii Casei de producţie Tele(in)Justiţia”:„Ia să le dăm noi, ăstora, o lecţie de ce însemnă cu adevărat un serial fără cap şi fără coadă”.Drept pentru care, au şi turnat şi difuzează în draci primele episoade ale epopeii „Te pui cu DNA?”, a cărei protagonistă este nimeni alta decât eterna şi fascinanta Elena Udrea!
Judecaţi , vă rog şi dumneavoastră şi spuneţi-mi: nu are Nimfa din Pleşcoi toate datele necesare pentru a fi o adevărată eroină de telenovelă, una din alea parcă anume făcută numai ca să-i bage în boală de invidie pe cei ce le-au scornit pe Sclava Isaura şi pe Marymar?Ba bine că nu! Păi nu este ea, fata sărăcuţă, frumoasă şi înfigăreaţă care face ea ce face şi, mai ales, face ea cum face, până se ajunge cocoană mare în Capitală, cu bărbat bogat şi cu o crilă de curtezani la anexă? Şi, mai pe urmă, nu cade, tot ea, victima invidiei unor muieri prefăcute care i se dădeau mari prietenare ca şi a unor bambilici care până mai ieri îi pupau ochii şi călcătura? Şi, atunci, ce i-ar mai lipsi tele-serialului pe care DNA ni-l oferă, zi de zi, ceas de ceas, pas cu pas, pe post de circotecă naţională şi care are toate şansele să băltească încă mult şi bine, conforma zicalei: ”Lungeşte, Doamne boala, până o oua cioara”.
Fiindcă, de fapt, asta şi este toată scălămbăiala asta televizată, o lălăială cu pretenţie de Dreptate, din care nimeni dintre cei implicaţi nu are interesul să se ajungă la capătul poveştii. Şi cum, oare, ar putea să îmi inspire mie, cap de locuitor fiind, care am cunoscut, de-a lungul anilor, ce înseamnă (in)Justiţia de mai multe culori politice, această instituţie cu personaje-cameleon pe post de diriguitori şi care, cică, trebuie să cerceteze, să îi judece şi să îi condamne exact pe cei pe care i-au uns în dregătorii şi pe care i-au ocrotit cu obedienţă şi temeinicie? Traian Băsescu fiindu-le, multor zeloşi de circumstanţă, de la DNA dar nu numai de acolo, crez şi călăuzitor!
Drept pentru care nu pot decât să resping, cu tot dispreţul cuvenit, această mascaradă de larg consum, numită dosarele Elenei Udrea , deşi, cu mâna pe inimă v-o spun, începe să îmi devină chiar simpatică exact eroina principală a serialului DNA, Elena Udrea. Această veritabilă Şeherezadă din Pleşcoi, care, avocată fiind şi ea, tratează (in) justiţia de pe meleagurile scumpei noastre patrii cu acelaşi amestec de sictir şi de mă doare-n cot după cum, la rândul ei, şi această de-credibilizată putere a statului de drepţi ne tratează, şi ea, pe noi, muritorii de rând.