Șerban Cionoff: SINGURA ŞANSĂ A LUI DAN ŞOVA: SĂ-L DENUNŢE … PE DAN ŞOVA LA D N A!

Stau şi mă mir de câtă descumpănitoare bună-credinţă a putut să dea dovadă juristul Dan Şova atunci când s-a apucat să aducă în atenţia onor DNA-ului cazul ministrului Dan Şova! Depunând chiar şi o plângere privind o tentativă de mituire care îl viza direct, în calitate de ministru al marilor proiecte, venită  din partea unui om de afaceri. Plângerea a fost depusă cu o lună în urmă , drept pentru care DNA-ul l-a trimis, scurt pe doi, pe petent, la plimbare pe motiv că aşa vrea muşchii lui…

  Şi de parcă punerea asta nu i-ar fi fost de ajuns, acelaşi Dan Şova perseverează. Acum, vine şi se plânge, public, pentru faptul că plângerea sa nu a fost băgată în seamă. Doamne apără şi păzeşte, dar pe ce lume trăiţi, domnul meu?! Parcă nu aţi avea cunoştinţă că, tocmai în aceste zile, instituţia DNA-ului a căzut victimă unor inimaginabile „vulnerabilităţi”, pricinuite prin schimbarea din funcţie a procurorului Lucian Papici în urma expirării prelungitelor …prelungiri ale delegării sale ca şef al secţiei combaterea corupţiei din DNA ?!

  Vedeţi, aşadar, domnule  Dan Şova, ce efecte perverse, de bumerang, are, chiar şi în cazul dumneavoastră, amestecul brutal al politicului în actul de justiţie –în general, în sanctuarul dreptăţii şi echidistanţei care este DNA-ul-în particular? Amestec de care se face vinovat guvernul din care cu onoare faceţi parte, în frunte cu premierul Victor Ponta!

 Păi,  ia gândiţi-vă, domnule Dan Şova, care ar fi fost soarta plângerii dumneavoastră  în cazul în care la butoanele cercetării şi a emiterii verdictului s-ar fi aflat în continuare eminentul gestionat-evaluator şi imparţialul împărţitor de dreptăţi, Lucian Papici? Totul ar fi mers strună, vă garantez!

 Nu de alta dar, domnul  procuror Lucian Papici avea reţeta succesului brevetată, că doar o aplicase şi în „dosarul Irina Jianu”. Care reţetă e pe cât de clară pe atât de directă: îl dai în gât pe Adrian Năstase, te scoatem nevinovat! Ceea ce, într-un enunţ formalizat, ar suna cam aşa:ni-l dai pe X- vinovat, noi, DNA-ul, te albim mai ceva ca Perlan Bonus-ul!!!

 În cazul dumneavoastră, soluţia era şi mai simplă. Cetăţeanul Dan Şova mergea aţă la procurorul Laurenţiu Papici coordonator, pe bază de prelungire.. a prelungirii delegaţiei, al secţiei de combatere a corupţiei a DNA şi „să daţi în gât” pe ministrul Dan Şova că, folosindu-se de procedee de manipulare parapsihologică, a încercat să îi inducă omului de afaceri un flux magnetic de natură să îl determine să îi ofere mită…

 Vi se pare hazardată ideea mea? Fiţi fără grijă, scenariul acesta cu „manipularea parapsihologică” a fost brevetat, cu succes, în dosarul ICA. Or, dacă treaba  a mers la Dan Voiculescu nu văd de ce nu ar merge şi în cazul dumneavoastră?

 Vedeţi, aşadar, cetăţene Dan Şova, ce uriaşă oportunitate aţi ratat? Şi asta numai pentru că premierul Victor Ponta şi  guvernul din care faceţi parte, în calitate de ministru, au creat nişte dramatice „vulnerabilităţi” suavei şi feciorelnicei (în faţa seducţiei politice!) instituţii a DNA…

 

                                                                  Şerban CIONOFF