Șerban Cionoff: DNA NU SE SCHIMBĂ, DNA TELE – NĂPÂRLEŞTE!

Cu riscul de a-mi pune în cap multă lume bună, vreau să spun ,fără ocolişuri , că nu mă impresionează câtuşi de puţin Tele- Niagara de aduceri la DNA a câtorva feţe grele ale abjectului regim prezidat de Amiralul Dezastrului Naţional. Chiar dacă pe finalul unor episoade din serialul „DNA se ia la trântă cu mafioţii” ni se serveşte şi câte o reţinere, de nivelul Videanu.
Cu atât mai puţin sunt dispus să mă încolonez corului de aplaudaci frenetici care susţin- nici mai mult şi nici mai puţin- că, vezi Doamne, DNA s-a cocoţat în topul încrederii maselor largi, populare şi că binemerită unanima noastră aprobare şi înflăcărata adeziune.
Puţin îmi pasă, de pildă, ce scriu , acum, zeloşii domni procurori de la DNA atâta vreme cât Elena Udrea este încă <<bine merci>> , fiind pedepsită(vorbă să fie!) doar să presteze câte două vizite pe săptămână la circa de poliţie. Plimbare de voie, după care urmează, musai, şedinţe de interviuri la televiziune şi liricoide postări pe pagina de facebook.
Şi ăsta nu ar fi decât unul dintre motivele refuzului meu încăpăţânat de a cădea în extaz în faţa eroicei DNA care vrea să ne arate că s-a emancipat de sub tutela băsistă. D N A- în particular şi procuratura,- în ansamblul său.
Dovada cea mai la îndemână fiind aceea că , încă, DNA operează tot cu dublă măsură. Bunăoară(„bunăciunea” asta să fie la… cine ştim noi!) fiind o întâmplare care deja riscă să intre în penumbră, deşi nu cred că ar fi cazul…
Aşadar, pentru că pe un fost ministru, un cineva l-a ciripit că ce şi cum, gata, l-au şi săltat băieţii de bine şi l-au pus la păstrare. În schimb, despre pseudo-premierul Emil Boc, dat şi el pe goarnă de un (fost) băiat de încredere, nici până acum nu l-a deranjat cineva. Fie şi măcar aşa, ca să îl întrebe de sănătate, voie bună şi multă fericire personală.
Spre a nu mai lungi vorba, vreau să spun că, până una alta, toată tele-zbaterea DNA nu are decât o ţintă perversă despre care trebuie scris fără menajamente: anume că această ultra- comandată, pro-băsistă, castă a procurorilor vrea , morţiş, arate că s-a schimbat din temelii. Şi, în acest fel, să îşi păstreze poziţia absolutist în care au plasat-o Matrozul Eşuat şi vajnica sa pupilă(ea însăşi, acum, răspopită) , pârâcioasa de largă recunoaştere PPE-istă, Monica Macovei. Fiindcă, să nu uităm, condiţia esenţială a unei justiţii independente şi profesioniste într-un stat de drept, este aceea că sentinţele le dau numai judecătorii şi nu le ordonă procurorii.
Una peste alta, până când nu îl vom vedea adus cu duba la DNA pe căpetenia –căpeteniilor- pe Traian Băsescu, fireşte!- şi , după aia, scos de acolo cu cătuşe la mâini, voi rămâne la încredinţarea că asistăm(pentru a câta oară?) doar la un divertisment mediatic şi… cam atât!
Drept pentru care, închei:fraţi românii, nu vă îmbătaţi cu apă rece. DNA nu se schimbă, DNA doar tele-năpârleşte!