SIROP DE SOC. Ai nevoie de câteva ingrediente şi o jumătate de oră liberă!

Siropul de soc se poate face de oricine, acasă. Siropul de soc este baza pentru cele mai delicioase și răcoritoare băuturi. Pentru a face sirop de soc, ai nevoie de câteva ingrediente și jumătate de oră liberă.

INGREDIENTE
• 500 g flori de soc
• 2 l apă
• 2 kg zahăr
• 4 lămâi mari

MOD DE PREPARARE
1. Spală bine cu apă rece minunatele flori de soc, astfel încât să elimini orice posibile impurități sau insecte.
2. Pune florile curățate într-o oală încăpătoare, iar peste ele adaugă coaja tăiată felii de la două lămâi și cei doi litri de apă.
3. Pune oala pe foc și așteaptă ca apa să dea în clocot. După ce începe să fiarbă, mai las-o pe foc încă 10 minute.
4. După ce s-a răcit, înlătura coaja de lămâie și lasă infuzia la frigider cel puțin 24 de ore.
5. După ce trece acest interval, separă florile de soc de lichid cu ajutorul unui tifon. Pune lichidul la fiert, împreună cu zahărul.
6. Lasă siropul de soc pe foc până începe să se închege. Opțional, poți adăuga zeamă de lămâie după gust în timpul acestui proces.
7. Când minunatul sirop de soc este gata, toarnă-l în sticle sterilizate. Pentru un plus de aromă, poți adăuga câte un bețișor de scorțișoară în fiecare sticlă. Acoperă sticlele cu prosoape până se răcesc. Mai apoi, le poți depozita în cămară sau în dulap.
8. Servește sirop de soc oricând ai poftă de ceva răcoritor, cu apă minerală sau plată direct de la frigider.

Distribuie prietenilor

Sirop de soc – beneficii
Minunatul sirop de soc nu este doar gustos și aromat, el este adesea folosit și în scop terapeutic, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Florile de soc sunt bogate în bioflavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, dar și antiinflamator și antiviral. De asemenea, florile de soc conțin și acizi clorogenici, unii dintre aceștia fiind eficienți în tratarea alergiilor, dar și în reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Florile de soc sunt bogate și în triterpenoizi, care au are o mulțime de efecte benefice asupra organismului, printre care efectul analgezic, antiinflamator, dar și anticancerigen.

Mai mult pe retete.unica.ro