• Home
  • Fapt divers
  • Soluții ecologice, la îndemâna oricui, împotriva dăunătorilor din grădină

Soluții ecologice, la îndemâna oricui, împotriva dăunătorilor din grădină

stropit 1

Căldura și umezeala din timpul verii ajută afidele, melcii și dăunătorii din grădină să se înmulțească rapid în parcelele cu legume sau în pomii fructiferi. Dar pentru fiecare există soluții eficiente!

Alcoolul sau uleiul, soluții ecologice împotriva afidelor
Stropește zonele afectate de păduchi cu o soluție din două părți apă și o parte alcool. Această soluție va omorî larvele afidelor, dar va afecta și frunzele tinere care vor avea tendința să se usuce. De aceea, a doua zi și în următoarele zile este bine să pulverizezi pe frunze apă simplă sau chiar apă de ploaie.
Dacă alcoolul nu dă rezultate, combină 1 litru de apă caldă cu 30 ml de ulei și câțiva căței de usturoi pisați. Uleiul și usturoiul omoară și alungă afidele, datorită mirosului și grăsimii.

Cum scapi de coropișnițe
Acești dăunători rod cu mare plăcere tijele tinere de roșii, ardei sau vinete. Cea mai bună metodă să scapi de ele în mod ecologic, fără otrăvuri și capsule toxice, este să îngropi, din loc în loc, printre legume, niște borcane cu bere.
Atrase de mirosul berii, noaptea coropișnițele vor intra în borcan, unde își vor găsi sfârșitul. Gura borcanului trebuie să fie la nivelul solului, iar cantitatea de bere din interior nu mai mult de 2 – 3 degete.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri