Sorin Oprea: Lumea de dincolo de noi

 

Am scris articolul la sfârşitul anului, fiindcă am considerat că în această perioadă trebuie să ne gândim şi la altceva. Dacă nu la ceva spiritual, care să ne depărteze de lumea materială, cu mesele sale îmbelşugate şi goana după cadouri iluzorii, măcar la planurile de viitor care să ne deschidă ochii despre realitatea pe care o trăim.

Acum câteva zile, Agenţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA), din Statele Unite ale Americii, a lansat o ştire cum că reverendul Andrew Davison, preot și teolog la Universitatea din Cambridge, având un doctorat în biochimie la Oxford, face parte dintr-un grup de 24 de teologi care au participat la un proiect sponsorizat de NASA. Programul s-a desfăşurat la Centrul pentru Investigații Teologice (CTI) din Princeton, SUA, cu scopul de a evalua modul în care religiile majore ale lumii ar reacționa la informaţiile că viața extraterestră există .

Distribuie prietenilor

Deci, un grup de preoţi, este plătit de NASA să-şi pună în valoare calităţile spirituale şi sociale, pentru a da un nou sens vieţii şi a găsi variante ca populaţia să accepte marile dezvăluiri care vor urma.
Ştirea, care a fost tratată superficial de mai toată lumea, cum se întâmplă în zilele noastre, mi se pare de o importanţă colosală. Motivul este acela că una dintre cele mai prestigioase instituţii ştiinţifice de pe această planetă, admite că în curând ne vor fi prezentate informaţii despre viitorul nostru privind coabitarea în Univers cu alte civilizaţii pe care, până acum, le vedeam doar în filmele SF.

Mi-am adus aminte că în urmă cu ceva timp, eram nemulţumit că majoritatea oamenilor cu care vorbeam despre acest subiect, erau sceptici sau chiar respingeau vehement o astfel de posibilitate. Reticenţa şi ignoranţa acelora care nu acceptă ceea ce nu pot explica cu propriile simţuri, este ucigătoare pentru viitorul acestei planete. Pentru ei, toţi cei care gândesc altfel, care acceptă existenţa civilizaţiilor extraterestre, care spun că OZN-urile zboară peste tot pe Pământ sau că sunt planuri de coordonare a omenirii, după interese de grup, sunt conspiraţionişti. Dar toate misiunile secrete, schimbarea nejustificată a unor guverne pentru interese economice, crearea a tot felul de organizaţii cu scopuri ascunse, dar agreate, acelea nu mai sunt conspiraţii?

Sunt curios să aflu de ce atât de târziu se lansează informaţia aceasta. Poate că lumea nu era pregătită, sau cei care conduc nu îşi atinseseră obiectivele ori, cine ştie, poate chiar civilizaţiile de deasupra au impus lucrul acesta. Sunt multe ipoteze, dar convingerea mea este că în scurt timp vom afla.
Şi apropo, tot o teorie ştiinţifică: la ultima extincţie planetară, o parte dintre atlanţi şi lemurieni, două grupuri cu ideologii de viaţă diferită, s-au ascuns de cataclism sub Pământ, unde îşi creaseră din timp baze de supravieţuire. Atlanţii au dus cu ei toate cunoştinţele ştiinţifice de vârf pe care le descoperiseră, iar lemurienii acea spiritualitate pe care o căpătaseră din conexiunile astrale. Şi atunci, nu există şi o civilizaţie subterană?

Mai am un gând: dacă informaţia aceasta transmisă de NASA se confirmă, mă întreb cum vom privi toate celelalte „conspiraţii” care sunt lansate acum, în pandemie?

A trecut un an foarte greu şi vine unul la fel de greu. Toate semnele arată că evenimente importante ne vor asalta din toate părţile, iar noi vom aştepta soluţii de la mai marii lumii, pentru că ele nu vor cădea din cer şi nici nu vor veni de sub Pământ. Sau, cine ştie?