Stephen Hawking, carte postumă: Nu există Dumnezeu şi nici viaţă după moarte. Oamenii vor descoperi …

Stephen Hawking împărtăşeşte cititorilor ultimele sale reflecţii asupra lumii într-o carte postumă, intitulată „Brief Answers to the Big Questions”, publicată marţi. Renumitul savant răspunde unor întrebări fundamentale, care preocupă omenirea de mii de ani sau din timpuri moderne, precum „Există Dumnezeu?”.

În privinţa celei mai vechi întrebări, Stephen Hawking este categoric: „Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis”, scrie Ziarul de Iaşi, potrivit RTV.NET
„Fiecare dintre noi este liber să creadă în ce vrea şi, în viziunea mea, simpla explicaţie este că nu există Dumnezeu”, a spus astrofizicianul, potrivit The Telegraph. „Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne decide soarta. Asta mă conduce la o descoperire profundă: probabil că nu există paradis şi nici viaţă după moarte. Cred că credinţa în viaţa de apoi este doar o gândire pozitivă”.

Celebrul fizician a sugerat că ingineria genetică ar crea o nouă rasă umană care ar putea distruge restul omenirii.
Cartea este o colecţie de articole şi eseuri lăsate de Hawking, care avertizează cu privire la pericolul manipulării ADN.
„Brief Answers to the Big Questions” împărtăşeşte temerile omului de ştiinţă despre o posibilă nouă rasă şi despre problemele care s-ar crea dacă cei bogaţi ar putea schimba ADN-ul copiilor lor.
El a scris: „Sunt sigur că în timpul acestui secol oamenii vor descoperi cum să modifice atât inteligenţa, cât şi instinctele precum agresiunea”.

Distribuie prietenilor

Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit pe 14 martie 2018, a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.