• Home
  • Rețete
  • TORT DE TOAMNĂ, CU INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA ORICUI! ÎNCEARCĂ-L, ESTE EXCEPȚIONAL!

TORT DE TOAMNĂ, CU INGREDIENTE LA ÎNDEMÂNA ORICUI! ÎNCEARCĂ-L, ESTE EXCEPȚIONAL!

Tort de toamna 1

Dacă vrei să prepari un desert pentru familie și prieteni, înceracă acest tort de toamnă. Ingredientele îți sunt la îndemână, iar timpul de preparare nu este mai mare de o oră și jumătate.
INGREDIENTE
Pentru blat:
4 ouă
120 ml lapte
2 lingurite esența de vanilie
200 g faina
300 g zahar tos
2 lingurite praf de copt
1 praf sare
200 g unt
Pentru crema:
1,5 kg mere
75 ml suc de mere
200 g zahar brun
1 lingurita scorţişoară
3 batoane scorţişoară
0,5 lingurita nucş oara
5 cuişoare
3 steluţe anason
1 praf sare
2 linguri coniac
1 plic gelatina
Pentru bezea:
3 albușuri
200 g zahar pudra
1 praf sare
PREPARARE
1. Pentru blat, se bat ouale cu laptele şi esenţa de vanilie şi se lasa deoparte. Separat, se amesteca faina, sarea, zaharul, praful de copt. Apoi, în aceste amestec uscat se adauga untul la temperatura camerei şi se amesteca pâna se obţine un aluat nisipos.
2. Se adauga 2/3 din amestecul de oua, se amesteca şi apoi se adauga restul şi se amesteca pâna ce se obţine un aluat fluid care se împarte în trei. Apoi, fiecare parte se toarna în tava rotunda unsa cu unt şi presarata cu faina şi se coace 10-15 minute. Dupa copt, fiecare parte se taie în doua şi vor rezulta 6 foi de blat.
3. Pentru crema, merele rase se pun la fiert cu sucul de mere şi toate aromele enumerate la ingrediente plus zaharul şi conaicul. Se lasa la fiert circa 10 minute, apoi se îndeparteaza condimentele mari şi se lasa sa se racoreasca. Între timp, se prepara gelatina conform indicaţiilor de pe plic şi se amesteca usor în mere.
4. Pentru bezea se mixeaza albuşurile cu sarea pâna începe sa se formeze spuma. Apoi se adauga zaharul şi se continua baterea pâna ce se obţine o spuma tare.
5. Tortul se monteaza în tava rotunda în care s-au copt foile şi se aşaza alternativ o foaie şi crema de mere pâna la epuizarea ingredientelor. Se îmbraca tortul cu spuma de albuş şi, apoi, se finiseaza cu ajutorul unui pistol cu gaz. Se lasa la rece pentru 3 ore înainte de servire.

Sursa – retete.unica.ro

Parteneri