AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Trucuri inedite de bucătărie: ce să adaugi în apă pentru ca ouăle fierte să fie mai uşor de curăţat

Harold McGee este un bucătar care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice când găteşte. Acesta explică ce trebuie făcut pentru reîmprospătarea fripturii, care este temperatura pentru fiecare tip de carne sau ce trebuie adăugat în apă pentru a face ouăle mai uşor de curăţat.
Volumul său „Despre alimentaţie şi gătit: ştiinţa şi dragostea în bucătărie“ este un ghid prin care îşi doreşte să înveţe tinerii bucătari fundamentele gătitului ţinând cont de ştiinţă, scrie twoeggz.com.
Cele mai practice sfaturi oferite de Harold McGee:
1. Pentru a face mai uşoară curăţarea ouălor fierte, adăugaţi praf de copt în apă şi lăsaţi-le să se răcească în frigider. McGee sugerează adăugarea unei jumătăţi de linguriţă de praf de copt la un litru de apă pentru a o face alcalină, făcând coaja mai uşor de desprins.
2. Imediat ce scurgeţi legumele fierte, stropiţi-le cu ulei pentru a împiedica uscarea acestora.
3. Dacă faceţi un sos cremos care conţine un ingredient acid (cum ar fi vinul sau zeama de lămâie), utilizaţi smântână în loc de lapte pentru a împiedica formarea crustei de deasupra.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!