Uitucii sunt mai inteligenţi decât cei care îşi amintesc orice

 

Cercetătorii canadieni au făcut o descoperire care îi va bucura pe uituci: uitarea este un semn al inteligenţei crescute.

Studiul lor, publicat în The Neuron Journal, arată că uitucii ar putea fi mai isteţi decât cei care îşi amintesc toate detaliile. Explicaţia ar fi că, în multe cazuri, înţelegerea imaginii de ansamblu este mult mai valoroasă decât reţinerea unor amănunte care, ulterior, se vor dovedi a fi inutile.

Distribuie prietenilor

„Este important pentru creier să uite detaliile irelevante şi, în schimb, să se concentreze pe lucrurile care îl vor ajuta să ia o decizie”, a exlicat Blake Richards, profesor la Universitatea Toronto, pentru CNN, potrivit clickpentrufemei.ro.

O persoană inteligentă lasă în urmă lucrurile şi amintirile care nu îi folosesc în prezent, lucru care le facilitează gândirea şi luarea deciziilor pe moment.

Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă avertizează că pierderile frecvente de memorie ar putea fi un motiv de îngrijorare. În acest caz, cei afectaţi sunt nevoiţi să apeleze la un doctor de specialitate.