Ultima dorinţă a actriței Aimee Iacobescu

De zece ani, mai precis de când a început lupta cu cancerul, Aimée Iacobescu a avut în jurul ei oameni cu suflet mare. Unul dintre ei este chiar vecinul regretatei artiste, care în ultima perioadă nu o mai ducea cu maşina la teatru, ci la spital.
Domnul Petcu a povestit pentru click.ro, ultimele clipe din viaţa actriței și ultima dorință a acesteia.
”Da, eu sunt vecinul dânsei. Locuiesc în blocul alăturat, acolo la vile. Sunt persoana care am dus-o şi am adus-o tot timpul la teatru, dar cel mai mult la spital. O cunosc de zece ani, mai exact, de când este bolnavă. Detalii despre boală nu cunosc, nu-mi aparţin şi nici nu vreau să vorbesc. Ea a fost o femeie foarte puternică, credea tot timpul că va învinge. Din păcate, în ultima vreme îi era rău destul de des, am văzut-o chiar făcându-i-se rău, iar salvarea a fost chemată de multe ori. Nu am auzit-o vâitându-se atât de tare, ca să nu o supere pe mama ei, cu excepţia ultimei săptămâni. Am fost cu ea la spital, şi atunci am auzit-o pentru prima dată cârtind şi am întrebat-o «Ce vă doare, doamnă» şi dânsa a răspuns: «Toate. Mă dor toate». Îşi presimţea sfârşitul şi a fost conştientă până în ultimul ceas. M-a chemat acasă chiar duminică, nu mai putea vorbi de la dureri, însă a apucat să-mi spună «Vă rog să aveţi grijă de mama». A lăsat asta cu limbă de moarte. Apoi i-am ţinut lumânarea până au venit medicii. Au venit două echipaje de la SMURD la ora 15.00, au resuscitat-o şi au dus-o la spital şi au băgat-o la aparate. Ne-am deplasat la spital, a ieşit doctorul şi ne-a spus că e în stare critică, apoi ne-au anunţat decesul”, a povestit vecinul actriței Aimée Iacobescu.
Regretata artistă care s-a stins din viaţă duminică, după o lungă luptă cu cancerul la sân, va fi înmormântată la Cimitirul Ghencea Militar, vineri, la ora 13.00, acolo unde există cavoul familiei și unde, în 1995, a fost înmormântat Constantin Iacobescu, tatăl actriței.