Un singur mascul, în vârstă de 100 de ani, a salvat specia țestoaselor gigantice de la dispariție. El a fertilizat majoritatea femelelor

 

Diego, un exemplar de broască țestoasă gigantică, a reușit aproape de unul singur să-și salveze specia de la dispariție din insulelele Galapagos, informează CNN.

Diego este creditat cu supraviețuirea populației de broaște țestoase gigantice pe insula Espanola, după ce a fost trimis de la Grădina zoologică din San Diego în cadrul unui program de înmulțire.

Distribuie prietenilor

Când Diego a ajuns pe insulă, existau doi masculi și 12 femele din specia de broască țestoasă gigantică pe Espanola, dar natalitatea era anemică.

Exemplarul mascul de 100 de ani a ridicat populația la 2.000 de exemplare, iar conducerea Parcului Național Galapagos consideră că Diego este responsabil de 40 șa sută din această creștere spectaculoasăm ca tată confirmat.

În programul de înmulțire au fost incluse 15 țestoase, însă Diego, în pofida vârstei sale centenare, a fost cel mai activ exemplar.

„Diego a contribuit semnificativ la întoarcerea țestoaselor gigantice pe Espanola”, a declarat Jorge Carrion, directorul parcului din Galapagos.

Sursa – DIGI24.ro