Vinul fiert, o desfătare a zilelor de iarnă

vin fiert 1 1

Vinul fiert este băutura preferată în serile friguroase de iarnă. Preparată corespunzător, băutura este o adevărată desfătare. Pentru a prepara un vin fier de calitate trebuie să ţinem cont de o serie de recomandări.

Un pahar cu vin fiert cu scorţişoară oferă nu doar o savoare deosebită, ci are şi puteri tămăduitoare pentru cei care suferă de răceală. Nimic nu se compară cu un vin fiert savurat la gura sobei în serile friguroase de iarnă. Pentru prepararea celei mai căutate băuturi din perioada rece avem nevoie de o sticlă de 750 ml de vin roşu, de preferat din cel de ţară, de 3-4 linguri de zahăr, 2-3 beţe de scorţişoară şi, cei care preferă, câteva felii de portocală sau măr.

Mod de preparare
Vinul se pune la fiert într-o oală, la foc mic, iar în momentul în care s-a încălzit se pune zahărul, după care se amestecă foarte bine, până se topeşte. Este recomandat ca vinul să nu fie lăsat să fiarbă în momentul în care se adaugă zahărul, pentru că, în caz contrar, s-ar pierde o mare part din alcool. Se pun, apoi, beţişoarele de scorţişoară şi se lasă la foc aproximativ cinci minute pentru a se pătrunde foarte bine aroma de scorţişoară. Se opreşte focul şi se scot beţişoarele de scorţişoară, vinul putând să fie consumat.

Sursa – adevarul.ro

Parteneri