A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Zacuscă pentru leneşi: O reţetă delicioasă şi simplu de făcut

0 446

Tuturor ne place zacusca de vinete, însă când ne gândim că trebuie să coacem şi să curăţăm vinetele şi ardeii mai bine renunţăm. Aşa că vă propunem, în acest articol, o reţetă de zacuscă cu vinete necoapte care iese chiar mai bună decât cea cu vinete şi ardei copţi.

Ingrediente:
1 kilogram de ceapă
7 vinete
49 ardei sau gogoşari
1 litru de suc de rşsii fiert
300 ml de ulei
5-6 foi dafin
piper

Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se spală ardeii şi vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii şi-i adăugăm peste ceapă. Curăţăm vinetele de coajă, le tăiem felii şi le punem peste ardei când aceştia se înmoaie.
Lăsăm şi vinetele să se înmoaie apoi trecem totul prin maşina de tocat carne. Punem amestecul rezultat înapoi in cratita adăugam sucul de roşii (bulion) şi lăsăm să fiarbă până se ridică ulei deasupra.
În cazul în care consideraţi că zacusca este prea groasă puteţi să mai adăugaţi suc de roşii la fiert.
Se pune zacusca în borcane, iar borcanele se sterilizează.
Dacă vreţi ca zacusca să iasă mai iute, puteţi adăuga şi 3-5 ardei iuţi.

Sursa – realitatea.net

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More