Florentin Scalețchi: LUMINEAZĂ-I, DOAMNE, PE NEBUNI!

 

De câteva luni încoace, întreaga naţiune a intrat în febra dezbaterilor despre pensii, dar nu despre orice pensii, ci despre cele speciale care, de regulă, provin de la instituţiile de forţă ale statului – judecători, procurori, personal auxiliar din justiţie, parlamentari, diplomaţi, aviatori, consilieri ai Curţii de Conturi, toate cadrele militare din MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS, IGSU, DGIPI, Jandarmerie, ANP, care ies la pensie la vârste mici, cu stipendii mari, ajungându-se, prin îngăduinţa legii, de a avea o pensie mult mai mare decât retribuţia lunară.
Acest lucru a dus la o hemoragie de pensionări din toate sistemele. De ce s-a întâmplat acest lucru?
Pentru simplul motiv că partidul de guvernământ, actualul Prim Ministru şi Ministrul Muncii, realizând aberaţiile legii pensionării, îşi doresc o modificare în sistemul de pensii, cu precizarea expresă că nu vor interveni la pensiile deja intrate în plată.
Toată pleiada de miniştri şi politicieni, senatori şi deputaţi, îşi pun întrebări despre cum a fost posibil să se ajungă la anomalia prin care primeşti o pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut în timpul activităţii, lucru, de altfel, nemaiîntâlnit în nicio ţară din lume.
Despre aceşti oameni ai zice că sunt căzuţi de pe Lună, ai crede că nu au trăit în ţara asta sau că suferă de o amnezie continuă. Ei au uitat că au făcut şi fac parte din aceleaşi partide care s-au perindat la conducerea României, în ultimii 27 ani de aşa-zisă democraţie şi stat de drept. Că s-au rebrenduit, că s-au unit ori s-au rupt, că s-au absorbit una pe alta, că şi-au schimbat numele, culorile şi simbolurile pe care le-au avut partidele politice din această ţară, să nu ne facem că nu vedem că politicienii au rămas tot ăia, conform zicalei „la vremuri noi, tot noi”.
Tocmai de aceea, azi cred că e timpul să spunem dacă ne mai dorim o schimbare.
„Luminează-i, Doamne” pe toţi aceşti iresponsabili, care „nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase”. Tare proşti ne mai credeţi, domnilor guvernanţi şi parlamentari.
Fraţilor, aţi înnebunit!!! Păi unde eraţi, bre, când s-au făcut asemenea ordonanţe aberante în Guvern şi validate de Parlament sau chiar promovate de parlamentarii noştri? Au venit cumva marţienii să vă facă legile în ţara asta, mon cher?
Nu cumva aţi dat curs unor cerinţe oculte, acordând noi şi noi sinecuri pentru toţi cei consideraţi oamenii partidelor ca făcând parte din gaşca noastră?
Dă-le, Doamne, minte şi raţionalitate, înaintea oricăror interese de partid.

Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI