Ana Luciana Avramescu: Bârlogul ucigaşului

luciana lacrimi 1

Toată România a aflat, cred, de povestea Alexandrei, o fată de numai 15 ani care, venind de la liceu, a intrat într-o mașină de ocazie pentru a veni acasă, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni. A fost violată, bătută și, după cum se presupune, a fost tranșată și arsă.
Crima s-a petrecut în ,,Casa Groazei” care, mai exact, este casa lui Gheorghe Dincă, cunoscut ca mecanic auto din Caracal și taximetrist clandestin.

Aflarea cazului nu ar fi existat dacă Alexandra nu ar fi facut cele trei apeluri la 112 de pe telefonul criminalului. După ce a sunat, domnii polițiști și domnii procurori au așteptat 19 ore până la intrarea în casă.

Hamlet, eroul lui Shakespeare rostea celebrele vorbe : A fi sau a nu fi, aceasta-i întrebarea… Fetele luate de criminal: O să mor sau nu o să mor, asta e întrebarea… Shakespeare-ul din mine mă obligă să mă întreb: Să ies pe stradă singură sau să nu ies, asta e întrebarea mea.
Eu zic să mă uit la Romeo și Julieta, Titanic sau Trenul din Busan, să mă adâncesc într-o carte, chiar polițistă, cum e una pe care o citesc acum, decât să mă aventurez între psihopați. Dar unde-s ei și cum îi poți identifica? Cine știe ce se întâmplă? Dacă mint ăia și după aceea mă bagă pe mine pe nedrept la pușcărie, cum l-au băgat pe Contele de Monte Cristo?

Vreau să îmi schimb viața cu a unui bebeluș, ca în Prinț și Cerșetor. Vreau să învăț să mă lupt cu problemele ca în Colț Alb. Vreau să fiu puternică într-o eră ce involuează și în care trebuie să știi să te aperi sau să mori.

Elevă în clasa a VI-a, Școala Sângeru

Parteneri