• Home
  • De la prieteni
  • Cititoarele îi răspund lui Lucian Avramescu, prin inspirate completări

Cititoarele îi răspund lui Lucian Avramescu, prin inspirate completări

toamna echinoctiu 1

Elena Mihai
Buni zori.Toamna se arata in frunzele ce incep sa-si schimbe culoarea,in diminetile si serile mult mai reci ,in zarva pe care o fac ciorile ce dau iama in nuci, in galagia pe care cotofenele o fac din zori, doar cerul nu vrea sa aduca ploaia si poate venind toamna sa avem belsug de ploi la pamantul care a uitat sa rodeasca cu toate stradania de a uda mereu. Sa speram intr-o toamna cu ploi asa cum ne dorim.Toate cele bune!!!

Mutu Simona
Bună dimineața!
A venit și aici toamna, greierii o vestesc neobosit, umbrele sînt mai lungi, lumina este diferită, în toate se simte și se vede „Schimbarea la fața”.

Măcar de ne-am schimba și noi, în bine, să fim mai înțelepți, mai îngăduitori unii cu alții, să învățăm să iubim viața și lumea în care D-zeu îngăduie să ne manifestăm.

Oricum ar fi, chiar și piciorul în fund este un pas înainte, căci atunci cînd nu sîntem în stare s-o facem singuri intervine El și ne împinge de la spate, în dorința de a ne mai da o șansă.
Eu cred în ea.
Sănătate bună și înțelepciune tuturor!

Zamfira Pora
Si totusi, vine toamna maestre! Aerul schimbarii la fata s-a potentat dupa Sfanta Marie Mare! E mai rece dimineata si seara, ploile sunt mai dese, zilele mai scurte iar cromatica codrilor se imbogateste, pe zi ce trece! Frigul resimtit la atingerea ierbii cu roua v-a dus cu gandul la bruma…parca mult prea curand! Imi place toamna, unica prin tabloul fantastic al culorilor pamantului! Nu-mi place toamna pentru ca prefateaza sfarsitul verii si al ciclului anual al vietii ce se inchide in iarna! Mai avem un pic si toamna e pe noi, cu nostalgiile lasate in urma sa de vara nesfarsitelor zile de cuptor…parca mult mai putine in acest an de exceptie pandemica! Merii se scutura si in Ardeal iar strugurii incep sa-si capete si pe la noi, dulceata unica. nelinistea schimbarii de anotimp ne cuprinde cu ingrijorarea fireasca a vremurilor „mai grele” parca. Sa ne bucuram totusi de sfarsitul verii in asteptarea infrigurata a zilelor de toamna pe care ne-o dorim frumoasa si lunga! Saptamana cu impliniri si ganduri cu sperante!

Mariana Joja
Buni zori maestre…Schimbarea vremii a inceput inca de pe 6 august cand in calendarul ortodox este Schimbarea la fata – este pragul, daca pot zice asa dintre vara si toamna si a fost simtit oarecum. Apoi acum de la Sf.Marie… e adevarata zicala cu…. in palarie … Anotimpurile vin si trec, partea cea mai trista este ca trec si anii nostri… dar asta este sensul vietii… Sa fim lucizi si sanatosi atat cat ne este dat sa fim pe acest pamant… Generatiile tinere sa se pregateasca sa preia stafeta doar ca, putini din noua genereatie stiu ce vor cu adevarat… Sa aveti o zi linistita !

Parteneri