Alimente care previn apariția părului alb

 

Parul grizonat este frecvent asociat cu imbatranirea. Cu toate acestea, stiati ca nu doar genetica si trecerea timpului sunt de vina pentru aparitia acestuia?
Anumite deficiente nutritionale sunt, de asemenea, cunoscute pentru depigmentarea parului. Asigurati-va ca obtineti suficiente doze de vitamine si minerale.
Iată ce alimente ajuta la prevenirea aparitiei firelor albe.
Fructe de padure
Fructele de padure sunt venerate pentru continutul lor de vitamina C. Un antioxidant, vitamina C este necesar pentru o piele si un par sanatos. Acest nutrient promoveaza productia de colagen, precum si neutralizeaza excesul de radicali liberi care accelereaza procesul de imbatranire.
Din moment ce parul alb este legat de imbatranire, consumul de multime de fructe de padure poate impiedica aparitia firelor albe.
Somon
Acizii grasi de Omega-3 si proteinele din somon fac acest fruct benefic pentru sanatate. Consumul sau regulat este, de asemenea, bun pentru podoaba dvs. capilara, datorita continutului sau de seleniu. Seleniul este un mineral necesar producerii hormonale adecvate a organismului.
Ca un bonus, proprietatea antioxidanta a seleniului ajuta de asemenea la protejarea celulelor de activitatea radicalilor liberi.

Mai mult pe lyla.ro