AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alimentul gustos pe care îl dăm frecvent copiilor noștri provoacă LEUCEMIE

 

Probabil una dintre cele mai comode metode de a-ti hrani copilul, mai ales dimineata, este reprezentata de celebrii crevusti, care sunt gustosi, iar sansele ca micutul tau sa il refuze sunt mici. Afla ca studiile au scos in evidenta faptul ca binecunoscutii crenvursti cresc semnificativ riscul de cancer in cazul copiilor.
Responsabili pentru acest lucru ar fi nitritii alimentari, acei aditivi pe care producatorii ii folosesc pentru a mentine prospetimea produsului si pentru a combate botulismul. Acestia sunt folositi in majoritatea produselor ce contin carne procesata, dar relatia dintre nitriti si cancerul la copii este mai solida in cazul crenvursitilor, cel mai recent studiu dovedind ca pustii care mananca mai mult de 12 crenvursti pe luna au un risc de 9 ori mai mare de a face leucemie, noteaza nutritie.restomania.ro.
De asemenea, in cazul mamelor care mancau crenvursti in timpul sarcinii de mai multe ori pe saptamana nou nascutii aveau un risc dublu de a face tumori pe creier.

Mai mult pe sanatate.bzi.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!