
Alimentul-minune care ne vindecă și ne curăță organismul! Dr. Virgiliu Stroescu dezvăluie secretul românilor sănătoși
Dr. Virgiliu Stroescu, specialist în endocrinologie și nutriție, recomandă consumul zilnic de usturoi, un aliment cu multiple beneficii asupra sănătății. Medicul subliniază că usturoiul contribuie semnificativ la îmbunătățirea digestiei, întărirea sistemului imunitar și detoxifierea organismului, fiind un aliat de nădejde în menținerea stării generale de sănătate.
Considerat adesea doar un ingredient culinar, usturoiul este apreciat de Dr. Stroescu pentru proprietățile sale terapeutice. Acesta recomandă consumul unui cățel de usturoi pe zi, integrat în diverse preparate, pentru a profita de efectele sale benefice:
„Usturoiul are peste 25 de efecte benefice. 25!!! Usturoiul este un dezinfectant, deci unui om care are infecție, tulburări, să-i dați puțin usturoi (…). Usturoiul ca atare are zeci de substanțe care fac bine – vindecă, cicatrizează, omoară microbii, dau potență, dau energie, omoară microbii, omoară ciupercile.
Vedeți ce micuț este? L-a făcut Dumnezeu micuț pentru că este atât de puternic! Dacă ar fi usturoiul cât un dovleac, ar fi nenorocire, el este micuț, dar își face datoria perfect. Zilnic dacă putem să mâncăm câte un cățel de usturoi ar fi extraordinar, ne-am dezinfecta tot tubul digestiv. Mâncați vinete? Puneți puțin usturoi. Mâncați o salată, puneți usturoi. Și în cartofi. Sau îl dăm puțin prin blender, iese o zeamă de usturoi cu puțin ulei, ne curăță și ne vindecă tot organismul”, a declarat medicul în emisiunea Antena 3 CNN, potrivit click.ro.
Usturoi chinezesc sau românesc?
În ceea ce privește alegerea între usturoiul românesc și cel chinezesc, Dr. Stroescu recomandă usturoiul românesc, considerându-l mai blând cu stomacul. Spre deosebire de usturoiul chinezesc, care este mai puternic și poate provoca iritații sau arsuri dacă este consumat în cantități mari, usturoiul românesc este mai sănătos și mai potrivit pentru consumul zilnic.
„Încă ceva… nu trebuie să mănânci usturoi așa cum mănânci nucile, usturoiul este doar pentru aromă și miros. De ce se spune că «ustură»? Luat în cantități mari, el face ulcer. El arde. Cel apărut în ultimul timp, usturoiul chinezesc, e cam puternic. Să mâncăm usturoi românesc – este foarte bun și foarte sănătos”, a mai precizat specialistul.