Ana Luciana Avramescu: A fi simplu și a te da simplu

 

Uneori cred că simplitatea e doar un mod de a te lăuda iar lumea, dându-ți crezare, o să-și facă o părere bună despre tine. A fi simplu și modest te face important. În ziua de azi dacă nu ai un Rolex la mână sau Balenciaga în picioare vei fi considerat sărac. Diferența dintre a fi simplu și-a te considera simplu este una uriașă. Unii oameni nu își permit o felie de pâine, dar alții își permit să dea sute și chiar mii de euro pe niște lucruri pe care le vor purta  o dată sau de două ori.

Să vezi persoane cu ochii-n lacrimi și să știi că nu le poți acorda ajutorul de care au ei nevoie.
Faptele bune nu se fac doar de Crăciun sau Paște . Imaginați-vă să trăiți o zi fără mâncare , fără apă și fără condiții de a te spăla. Imaginați-vă să vă culcați în frig și să nu puteți comunica cu lumea de afară prin intermediul Internetului care nu e doar o modă sau un moft .

Distribuie prietenilor

Revin la a fi simplu. Eu nu sunt oarecum simplă . Sunt doar modestă deoarece nu-mi place să mă laud. Spre deosebire de copiii străzii , am ce mânca și am unde dormi , într-un mediu curat pe care mi l-au oferit părinții. Doi mari pereți ai casei au cărți, ceea ce nu prea văd în alte părți.

Când văd oamenii lăudăroși care nu știu totuși să prețuiască ceea ce au și ceea ce alții n-ar avea niciodată mi se face greață. Va veni un moment în care nici noi nu o să avem posibilități extreme și o sa fim puși în poziția de a alege intre noi și persoanele dragi nouă (poate).

Sugerez ca simplitatea să existe și nu să fie doar perdeaua unui om de nimic .

Faptul ca purtați fake-uri în picioare nu vă face mai inteligenți sau mai puternici în comparație cu cei ce au dar nu o spun .

Poate am haine de firmă , poate am bani, dar asta nu mă face să urlu de mândrie, să mă împăunez, sau să o zic de parcă n-ar mai conta nimeni și nimic in jurul meu .

Învățați sa fiți simpli și la locul vostru și nu faceți abuz de libertate. Nu vă făliți mințind. Nu mințiți fălindu-vă cu nimicul. Am scris aceste rânduri după ce am cules, din generația mea, dintre colegii mei, întâmplări, fapte, atitudini. Atât!

Elevă în clasa a VII-a, Școala Sângeru