Ana Luciana Avramescu: Nu vreau să-ți iau locul

 

Care este grija unui copil de 14 ani? Să ia examenul, să petreacă ceva timp la joacă. Maturizarea pe care unii copii o primesc poate lăsa un gol adânc.

Ce fac eu la 14 ani? Primesc zilnic lovituri în stomac citind scrisorile mamei pe care le postează, către omul la care țin cel mai mult pe lumea asta. N-am putut să-i zic niciodată, pentru că știu că mai e timp. Mi-a promis, și știu că întotdeauna s-a ținut de promisiune, ca își va ține în brațe nepotul pe care o să i-l ofer când îmi vine vremea.

Distribuie prietenilor

Nu vreau să vă întristez, pentru că simt faptul că mult din ceea ce noi postăm pe Ampress și pe facebook sună ca o scrisoare de adio. Nu este așa! Lucian Avramescu , omul pe care eu și voi îl știu invincibil o să vă surprindă ca de fiecare dată, și o să învingă și războiul ăsta.

Mă rog de el să scrie. Azi a făcut-o, dar nu așa cum mă așteptam. L-am certat pentru ce a scris și a înțeles, sper, că de fiecare dată când are puterea să scrie, trebuie să dea dovadă de curaj, și să nu lase pe nimeni să-i ia locul.

Nu vreau să-l înlocuiesc. Nu acum, e mult prea devreme. O să vină și timpul în care o să fie mândru că i-am luat frâiele și conduc tot. Până atunci, tata este și va fi învingătorul pe care-l știți.

Acum ceva ani, la Muzeul Pietrei, de ziua lui, v-am oferit invitația de a fi alături de el și când împlinește 101 ani. Invitația e încă valabilă. Și sper ca o minune să se întâmple, încât să-i aud măcar atunci glasul.