Prof. Emilia Diaconescu: SCRISOARE CĂTRE PRIETENI DRAGI (Familia Giorgiana și Lucian Avramescu)

Ne-am cunoscut, fără a ne vedea față în față,prin intermediul internetului. Impactul acestei întâlniri asupra mea a fost foarte puternic, mult mai puternic decât dacă ne întâlneam personal.

În fiecare dimineață(eu fiind,ca și Poetul,o insomniacă având mulți ani de experiență!),deschideam calculatorul și așteptam să găsesc acolo poezia zilei și tradiționalul salut ,,Buni zori!,,Asta însemna mult pentru mine, realmente îmi însenina ziua!

V-am adoptat ca prieten de la început, ca fiind unul ,,de-ai mei,, ,pentru că nu am văzut ifose, încercări de a mă trimite acolo unde îmi era locul(între mine și dumneavoastră diferența este uriașă!).
Întotdeauna ați avut un cuvânt de încurajare pentru cele câteva rânduri stângace pe care le scriam și eu,rânduri care porneau din inimă ,din dragostea mea pentru satul de unde provin și pentru părinții mei minunați!

Distribuie prietenilor

Nu vă imaginați ce mare bucurie îmi făceați când,la AMPress, apăreau și rândurile mele!
De asemenea, eram foarte încântată când,dumneavoastră,Maestre,rețineați și-mi aminteați cele spuse de mine în legătură cu starea casei natale,de la Voievoda(dacă a mai dispărut vreo ușă,vreun covor,vreo pernă ,făcute de mama…)

Sunteți pentru mine mai mult decât parte a familiei,de aceea mă doare cumplit necazul pe care îl suportați.Crede-ți-mă,nu-mi ieșiți din gând ,aș vrea să vă aduc starea de bine pe care o meritați și mă rog zilnic pentru asta!

Doamna Giorgiana Avramescu, sunteți minunată, sunteți cea mai iubitoare și devotată soție, ar eu, la rândul meu, vă iubesc pentru asta și vă prețuiesc enorm!
Mă gândesc și la Luciana, aflată la o răscruce a vieții și vă rog, doamnă, să vă găsiți puterea de a fi și alături de ea, de a o îndruma , ea este un copil foarte dotat, dar, totuși, copil, care are nevoie de sprijin!

Prietenii mei dragi! Faceți tot ce vă stă în putere, luptați și ieșiți victorioși! Dumnezeu este de partea dumneavoastră iar noi, toți, avem nevoie de minunata familie Avramescu!

Cu cea mai mare dragoste, Emilia Diaconescu.