• Home
  • De la prieteni
  • Aristotel Bunescu: Despre culori și sănătate cu doamna doctor Minodora Ghiță

Aristotel Bunescu: Despre culori și sănătate cu doamna doctor Minodora Ghiță

d

– Vă rugăm să vă prezentați.
-Mă numesc Minodora Ghiță și îmi desfășor activitatea ca medic în Ploiești. Îmi place mult ceea ce fac și cea mai mare mulțumire pentru mine este să aflu că am făcut ceva bun pentru cineva. De mult timp îmi doream să pictez, dar nu am avut timpul necesar! Oportunitatea a apărut în perioada de urgență din timpul pandemiei, în anul 2020, când am avut mai mult timp pentru mine.

Am studiat tutoriale pe net și am rămas fascinată de posibilitățile acuarelei. Am continuat cu mai multe cursuri, tabere, demonstrații cu dl. arh. Ovidiu Iovănel, apoi și cu dl arh. Mircea Corcodel. Am absolvit Școala Populară de Artă din Ploiești. Am participat la expoziții colective în țară și la Fabriano, Italia.

-Felicitări din toată inima. Cum a fost anul 2023 pentru pictura dvs?
-Anul 2023 a venit cu prima expoziție personală la Palatul Culturii din Ploiești, în cadrul Cenaclului Arcade. În septembrie 2023 , la invitația dl. Ovidiu Iovănel am participat împreună cu dansul și cu alte colege la pictarea în acuarelă a unor imagini reprezentative pentru București pe o rolă de hârtie de bumbac de 9 metri (o mare provocare pentru mine să pictez pe o suprafață atât de mare!)

– Ce vă doriți pentru 2024 și anii viitori?
-Pentru anii următori îmi doresc să evoluez în domeniul picturii, al desenului și să explorez cât mai multe medii de pictat. Evident, să particip la ceva expoziții, tabere de creație, cursuri, în limita timpului disponibil. Va mulțumesc pentru interesul acordat. Va atașez și ceva imagini.

-Noi mulțumim pentru un subiect așa frumos. Sigur, acum vedem câteva tablouri.

d1d2d3d4d5d6d7d8d9d10d11

Parteneri