AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum tratăm călcâiele crăpate fără chimicale

 

Calcaiele îngrosate, albicioase si cu fisuri dureroase reprezinta o problema estetica dar si de sanatate.

Daca aveti calcaiele crapate iar pielea dumneavoastra este uscata si se decojeste, probabil stiti deja ca va confruntati cu o problema pe cat de inconfortabila, pe atat de dificil de rezolvat. Mancarimea si aspectul neplacut ne impun sa gasim un tratament eficient, functional. Folosirea unor solutii naturale s-a dovedit a fi o cale eficienta si sigura pentru a atenua si trata problema calcaielor crapate.

Uleiul de cocos
Uleiul de cocos extravirgin este un remediu excelent pentru picioare uscate si crapate. Ajuta la hidratarea lor si totodata lupta împotriva infectiilor cauzate de ciuperci si bacterii datorita proprietatilor sale antifungice si antimicrobiene.

Înainte de culcare, înmuiati-va picioarele în apa calda si frecati-le cu un burete;
Uscati picioarele complet si apoi aplicati pe ele ulei de cocos într-un strat generos;
Purtati o pereche de sosete curate, din bumbac, pe timpul noptii. Pentru un efect intensificat puteti pune o punga subtire peste soseta din bumbac.
Repetati ritualul timp de cateva zile pana ce veti fi multumiti de rezultate.

Mierea de albine amestecata cu suc de lamaie
Tratamentul cu miere pentru calcaie crapate este unul dintre cele mai populare remedii datorita eficientei si capacitatii sale de a întretine o piele fina si sanatoasa. Mierea ajuta la hidratarea pielii, avand în acelasi timp si proprietati antibacteriene. Amestecati mierea cu sucul de la una sau doua lamai si aplicati mierea direct pe pielea crapata a calcaielor, urmand ca, pentru cateva ore, sa purtati o pereche de sosete. Pentru un efect intensificat puteti pune o punga subtire curata si de unica folosinta peste soseta din bumbac.
Sucul de lamaie se foloseste în cadrul multor retete de remedii naturale datorita nivelului de aciditate ridicat. Poate face pielea vizibil mai fina si poate trata calcaiele crapate. Pe deasupra, mirosul de citrice poate fi chiar foarte placut si cu un efect terapeutic. Majoritatea remediilor recomandate aici prevad ca picioarele sa fie uscate masand usor. Aceasta actiune se potriveste pielii uscate, din moment ce frecarea zonei cu un prosop poate genera iritatii, sabotand astfel tratamentul.

Aloe vera
Puteti aplica gel proaspat de aloe vera dupa ce v-ati înmuiat picioarele în apa calduta. Purtati sosete timp de cateva ore dupa acesta operatiune sau, mai bine, realizati-o înainte de culcare.

Apa de trandafiri si glicerina
Combinatia glicerina cu apa de trandafiri reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratamente realizate în casa pentru calcaiele crapate. Glicerina face pielea mai fina, tocmai de aceea este des întalnita în componenta multor produse cosmetice. Apa de trandafiri contine vitaminele A, B3, C, D si E, avand totodata proprietati antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii. Amestecati bine cantitati egale din cele doua ingrediente si aplicati pe calcaie si picioare, masand bine, zilnic, înainte de culcare.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!