Florentin SCALEŢCHI: ROMÂNIA ÎN VACANŢĂ!!!

După multiple examene de maturitate şi de bacalaureat, dar şi pentru a intra într- o facultate de profil, chiar şi examene pentru diverse posturi de dascăl, în sfârşit, această categorie de români a intrat în vacanţă. Şi politicienii, o categorie mai specială de conaţionali, după o sesiune extraordinară de 10 zile după ce sesiunea de primăvară a luat sfârşit, cu dezbateri şi adoptări de legi importante pentru ţară, şi care au fost amânate nejustificat de mult, spre disperarea întregii naţiunii, şi- au luat o bine meritată vacanţă, că vorba aia, prea au muncit pe brânci, dar cu spor, ce e drept. Au dat în schimb de lucru Preşedintelui Iohannis, care este mereu sfătuit de consilierii săi că toate legile votate de Parlament, cu majoritate PSD-ALDE, ar fi neconstituţionale.!!! Aşa că, spor la treabă chiar şi opoziţiei, care se găsește în aceiaşi barcă cu preşedintele şi e tot timpul „Gică contra”. Totuşi, înainte de a- şi lua vacanţă aleşii noştri, mă întreb oare, se mai gândeşte cineva la cele opt spitale regionale care îşi aşteaptă banii de la Bruxelles ??? şi pentru care se pare că nimeni nu se agită, chiar dacă prea mult timp nu mai avem până la obţinerea de fonduri rezervate României.
Dar, să revenim la vacanţa şi la concediile binemeritate după un an de muncă, nu tocmai prosper.
După ce meteorologii noştri iluştri, de altfel în dezinformare, ne-au împuiat minţile şi ne-au minţit că vom avea o vară sahariană, că va fi o secetă fără precedent, cu temperaturi caniculare, care vor depăşi cu mult pe cele normale anotimpului verii, de peste 40 grade C, ne- am trezit cu furtuni violente şi ploi torenţiale, cu cantităţi care au depăşit 70-80 l/mp. Am avut inundaţii, oraşe şi staţiuni de vacanţă sub ape mari, impedimente majore pentru desfăşurarea unui sezon estival de succes şi aşa mult prea scurt, de numai două luni, iulie şi august.
Să nu uităm, dragi cititori, că lumea işi face concediul în funcţie de bugetul familiei, de salariile primite sau beneficiile firmei şi de economiile făcute în timpul anului.
Pe tot litoralul românesc, de la Vama Veche până la Năvodari, trecând şi prin Staţiunea Mamaia, perla Mării Negre, serviciile lasă de dorit, printr- o lipsă nepermis de mare de personal calificat, cu angajări sezoniere pe o perioadă de două luni care se fac cu oameni necalificaţi. Numai servicii bune nu poţi avea pentru cei care aleg litoralul românesc, cu bugete mai mici, căci Maldive, Seychelles, Nice, Tenerife sau Ibiza, sunt ori prea departe, ori prea piperate la buzunar. Îi sfătuiesc pe consumatorii noştri să aibă grijă şi unde se cazează şi ce manâncă, mai ales dacă au copii, dacă vor să nu pățească surprize căci sunt capcane la toate colţurile, se găsesc inevitabil locaţii cu cazări insalubre, restaurante şi terase cu alimente vechi, alterate şi păstrate în condiţii precare, adevărate focare de infecţie.
E clar că prosperitatea litoralului românesc e una care lasă de dorit, atâta timp cât rezervările la hoteluri se fac de turişti doar pentru o noapte, chiar dacă vin de la sute de kilometri, şi oferta administraţiilor locale în organizarea de evenimente estivale este firavă sau lipseşte cu desăvârşire.
În concluzie, vă transmit vacanţă plăcută, atât cât este ea, pentru toţi turiştii noştri, cei care îşi mai permit câte o minivacanţă.