Florentin SCALEȚCHI: Şi din nou în campanie electorală!!!

 

Nu am avut timp nici să respirăm, nici să vedem şi nici să simţim prosperitatea de zi cu zi, în urma reformelor şi a promisiunilor făcute de ultimii câştigători ai scrutinului electoral de la finele anului 2017, şi anume PSD-ul, încuscrit cu piticul ALDE pentru o majoritate consistentă că, ce să vezi?, iar am intrat în campanie electorală. E drept, una pentru un referendum care vrea să modifice Constituţia în sensul definirii exacte a noţiunii de familie. Mai exact, familia tradiţională creştin-ortodoxă este unirea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, conform legii. Sigur că, indiferent, acest lucru presupune organizarea a zeci de mii de secţii de votare în ţară şi străinătate, că există inevitabile cheltuieli de la bugetul statului, cu atât mai mult cu cât se doreşte un scrutin de două zile, motivat de faptul că ar fi nevoie de cel puţin 6 milioane de votanţi, adică 30% din populaţia ţării, ca acest referendum să fie validat. Sunt sigur că se va face, probabil pe 6 şi 7 octombrie 2018, şi va fi un mare fâs politicianist, al „competenţilor” noştri parlamentari şi politicieni, vorba aia „ ţara arde şi baba se piaptănă”.

Dar nu cred că, până la urmă, asta e problema României şi a românilor, tare îmi este că acest referendum ar vrea să acopere multe alte tare, nerealizări şi incompetenţe care ies zilnic la iveală prin toate canalele media din partea guvernanţilor, a Parlamentului şi a Preşedinţiei, şi care, de fapt, ne îndepărtează de prosperitatea mult trâmbiţată, de spaţiul Schengen, de ridicarea MCV, de finanţarea din partea UE –prin, culmea ironiei, comisarul european românca Corina Creţu,- a autostrăzilor precum Sibiu-Piteşti sau Piteşti-Craiova, atât de cerute cu insistenţă de ani de zile de cei mai mari investitori strategici străini, nu vom avea cele 8 spitale regionale atât de necesare pentru sănătatea poporului nostru dar, de ce nu? şi problemele din Justiţia română, a legilor ei neconstituţionale, a celor 565 de protocoale făcute de SRI cu aproape toate instituţiile statului şi nu numai, o ruşine a timpurilor contemporane, a schimbării, procurorilor şefi, a lipsei unei conduceri la Inspecţia Judiciară a CSM. Poate, de ce nu, să acoperim scandalul pestei porcine şi a rupturilor vizibile dintre administraţiile locale, cea centrală şi partidul din care provine primarul ales pe liste de partid.

Distribuie prietenilor

Dar până la urmă ce contează că de 28 de ani nu am făcut o autostradă care să ne lege de Europa, ce contează că monumentele istorice, de valoare sentimentală şi naţională au ramas pradă degradării, precum Cazinoul din Constanta şi altele asemenea lui, contează să fim noi realeşi şi să huzurim pe banii românilor, mulţi şi proşti, care ne acceptă minciunile, hoţiile şi perversităţile. Dar totuşi cel mai grav mi se pare apetenţa cu care politicienii noştri, indiferent de culoare, chiar şi Preşedintele statului, au depăşit şi spart limitele dezbaterilor despre referendumul schimbării Constituţiei şi au început să facă o propagandă deşănţată legată de alegerile europarlamentare de anul viitor şi, desigur, despre alegerea noului preşedinte. Toţi o apă şi un pământ, de ne este nouă ruşine de ce clasă politică avem, dar pe care am ales-o că ne-au minţit, exact cum respiră.

Ce poate fi mai jegos ca tu, europarlamentar, care de când ai fost ales, ai uitat că te-a ales electoratul din România, ca acum să nu ştii să vorbeşti de realizări inexistente, după ce, ani la rând, ai minţit, ai jignit, ai dezinformat, ai aruncat cu lături peste propria ţară care te-a crescut, educat şi trimis acolo.

Lupta electorală este despre tot, despre toate şi fără decenţă, ea ţine cont doar de opţiunea de a fi ei realeşi şi nu contează cât de perverse sunt mijloacele. Îi vezi cum se ceartă ca la uşa cortului, cum, contrar evidenţelor, lansează idei aberante şi lipsite de logică, de sens. E de-a dreptul înfiorător ce atmosferă de doi bani ne fac aceşti semeni ai timpurilor noastre. Cine mai poate crede în aceşti politicieni lipsiţi de respect, fără vreo responsabilitate şi puşi pe căpătuire, în timp ce poporul care i-a ales suferă şi rabdă mitocăniile lor!