Gabi Grigorescu: In greaca veche, antonimul bucuriei nu era tristețea. Era frica. Iar frica, neînlăturată rapid, înseamnă moarte…

Virusul face parte din familia Coronaviride. Sunt virusuri responsabile cu toate răcelile nongripale. Din nefericire, sistemul imunitar nu dezvolta anticorpi permanenti pentru acest tip de viruși. De aceea, dintotdeauna, persoanelor cu probleme de sănătate li se recomanda să se ferească de contractarea unei răceli, pentrucă in organismele slăbite de afecțiuni cronice virulența acestor Coronaviride poate fi fatală.

Prudența, precauția, chiar excesivă, este strict necesară. Tine de bun simț și educație. E adevărat, la acest capitol omenirea stă rău, deci sunt necesare și reglementări și obligații. Dar asta nu înseamnă să blocăm accesul la alte servicii medicale, ba dimpotrivă, trebuiau prioritizate și protejate. Asta nu înseamnă să umflam și să deformam cifre, dând pe piață cifra absolută și nu procentul ce îl reprezintă. Singurele cifre certe sunt cele ale decedaților, și acestea umflate cu decesele unor oameni foarte bolnavi și foarte bătrâni. În UK s-a interzis raportarea zilnica a deceselor.

Sigur că trebuie să fim prudenți în viața. In situația actuală eu recomand chiar o precautie excesivă. Prudența, precauția sunt acte de bun simț, de educație sau macar reacții de instinct de conservare, chestii pe care, întradevăr, mulți oameni nu le mai au. Deci intradevar, trebuiesc impuse.

Distribuie prietenilor

Însă prezentarea apocaliptică a unor cazuri speciale, a unei descreșteri drept creștere este o înșelăciune ticăloasă și nu ajută în nici un caz în creșterea încrederii în vindecare, în medici, a încrederii în niște autorități care au nevoie de credibilitate pentru a putea impune reglementările necesare.

E normal ca într-un litru de apa sa fie de doua ori mai mulți microbi decât în jumătate de litru. De aceea gradul de infestare, de creștere sau descreștere a poluării ei, se dă procentual. E o lege matematică și nu o teorie a conspirațiilor.. Căci procentual, numărul de infectări este în scădere. Și este încă sub parametrii estimați de OMS în 2019 pentru infecțiile de tip gripal din acest an. Încredere sau neîncredere?

„Atunci când apare îndoiala, totul e pierdut!” In situația asta, îndoiala înseamnă Frică! In greaca veche, antonimul bucuriei nu era tristețea. Era frica. Iar frica, neînlăturată rapid, înseamnă moarte..