• Home
  • De la prieteni
  • Geta Sandu: Buni zori de Duminică! Cerul Romei e de un albastru infinit

Geta Sandu: Buni zori de Duminică! Cerul Romei e de un albastru infinit

geta sandu 2

Buni zori de Duminică, maestre! Cerul Romei e de un albastru infinit. Zgomotul mașinilor lent și pașii trecătorilor liniștiți, ca pentru odihna zilei. Privesc din balcon cerul care scoate în evidență dansul papagalilor verzi care de la o vreme ii întâlnești prin toți copacii parcurilor și străzilor de pe aici. Au un penaj, verde de Voroneț și un albastru din picturile lui Michelangelo. Zboară nestingheriți dansând și cântând odă frumuseți cerului, căci în josul străzilor des întâlnești mormane de gunoi împrăștiate de pescăruși în noapte certându-se pe mâncarea aruncată de om..

Știința asta cu toate experimentele a însămânțat relele precum boabele de grâne tratate cu cine știe ce substanțe să nu se mai așeze la ospăț și bietele gâze ale pământului mănos. Pământul mănos care Dumnezeu l-a lăsat pentru noi toți să ne dea de mâncare și să ne suporte cu toate răutățile noastre.

Închid ochii și îmi imaginez curtea casei. Randunelele sunt din abundență și prin Teleormanul meu. În vara asta îmi dau întâlnire cu o familie care și-a făcut cuibul după multe încercări la strașina nouă a casei mele. Las-o, i-am zis soțului un pic supărat că îi murdărește zidul nou vopsit din visul familiei. Fiecare casă are randunica ei… Ce casă e aia fără un cuib de randunici? E destul că randunicile „femei” se întorc la cuibul „casă românească, casă ” de pe unde sunt la muncă o dată sau de două ori pe an. Natura în fiecare moment îți oferă emoții,placere sufletului, muzică urechilor. Omul sfințește locul făcând lucruri bune. Omul grăbit al pașilor de azi cu sentimente de ură, poartă cartușe în sacul inimii sau cuburi de gheață. Zilele planetei trec în răutățile noastre. Când nu iubești natura și distrugi tot ce e legat de ea, te distrugi ca om, distrugi viața pe pământ, apa albastră a oceanului, simfonia din glasul păsărilor, hărnicia albinelor, măreția munților…

Viața cu miracolul ei. Așa vine frica în locul bucuriei. Nu e târziu niciodată să ne gândim la chipul de copil, la mana întinsă pentru viața lui de azi și a celor ce vor fi veniți să trăiască „un mâine . Tuturor o Duminică plină de speranță și gânduri curate!

Parteneri