• Home
  • De la prieteni
  • Geta Sandu: Buni zori de vineri! Am pășit cu pași de vară în a doua jumătate de an

Geta Sandu: Buni zori de vineri! Am pășit cu pași de vară în a doua jumătate de an

geta sandu 2

Buni zori de vineri, maestre! Am pășit cu pași de vară în a doua jumătate de an. Cu frică sau cu mai multă speranță. Unii cu vise care nu se mai sfârșesc. Un lucru sigur e, că bunii zori ai dimineții au început să ne lege între noi. Suntem precum zalele dintr-un lanț al unui ceas de altădată ce se purta cu orgoliu la buzunarul pantalonul sau la buzunarul de la pieptul vestei cu miros de naftalină sau lavandă. Ceas de altădată, ceas de azi.

Orele se scurg spălate ba de ploaie, ba uscate de razele unui soare torid care coace grâul lanului pentru pâinea cea de toate zilele. Vin zori de zi după nopțile pline de gânduri care joacă în căpșorul fiecăruia. Noi vă salutăm, și zi de zi în familia aceasta nu prea numeroasă ținând cont la numărul de aprecieri al paginii, vă simțim trăirile, gândurile, preocupările și de cele mai multe ori ne pare rău că nu vă putem ajuta mai mult. Ce lanț frumos de prietenie .Eu așa îl vad. Din această prietenie, învățăm mai mult să iubim, dar în fiecare moment să înțelegeți că unii dintre noi chiar vă suntem aproape. Cu ce avem în gând și cu stiloul gândului nostru poate că reușim să transformăm ziua precum iscusiții meșteri ai Bisericuței, în ziduri care ne înconjoară sinceritatea.

Am învățat la început să vă citim, apoi să vă urmărim pas cu pas. După, am început să iubim omul, poetul, povestitorul. Cel care e catena importantă a lanțului din zorii dimineții. Dar în fiecare din zile, am înțeles cât contați pentru o parte din noi. Și acum, acum ce așteptați? Haideți cu toți la muncă. E a doua zi din jumătatea anului, să fim bucuroși că trăim!

Parteneri