• Home
  • De la prieteni
  • Geta Sandu: Ce bine ar fi dacă vorba ar tine de foame miilor de români

Geta Sandu: Ce bine ar fi dacă vorba ar tine de foame miilor de români

Buni zori, Maestre! Ce bine ar fi dacă vorba ar tine de foame miilor de români care se luptă cu sărăcia zilei de mâine și clipei de azi. Dacă vorba ar fi măcar dulce și să aducă cu ea lucruri văzute și simțite de români după promisiunile din campaniile electorale. Ce bine ar sta romanul la capitolul viață normală dacă mergând în spitale cei în măsura să îți dea ajutor, l-ar da necondiționat și gândind la jurământul făcut. Când mergând la instituțiile statului pentru a rezolva mici probleme nu te-ar trimite de la o ușă la alta privindu-le ca o molie când de fapt toți suntem sau ar trebui să fim egali într-o Românie normală pe care o tot așteptăm de la Revoluție și până azi.

Ce bine am reacționa între noi când nu ar mai exista ura asta politică. Noi ne jignim și lor le merge bine, ne sfidează, ne râd în față, ne mint frumos și credibil, mama lor de hoți. Ce bine ar sta omul la casa lui dacă măcar unul din familie ar muncii pe o retribuție onesta, suficientă cât să nu ai grija zilei de mâine și frica în săn că nu ajungi cu dările la sfârșit de lună. Că nu ai banii să iei o butelie plină, să cumperi o ciocolată copiilor sau să le schimbi ghetele că le-au crescut piciorul și vine iarna.

Știți câți sunt debusolați în clipa de față din cauza nivelului de trai sub limita existentei??? În situația când deținuții privesc la televizoare, scriu romane și ies la viața liberă rânjind în fața democrației ca o victorie…. Nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le pute, ziceau bătrânii noștri. Mă opresc, despre vorbă era vorba. Vorba lungă, sărăcia omului, și eu sunt printre străini la muncă. Ești în stand-by zi lumină, și când se face noapte. Departe de gândul că nu aș avea, l-aș mania pe Dumnezeu, sau că mă plâng. Pentru mine niciodată nu m-am plâns, plâng pentru ai mei, unii că nu au, pentru acei care nu au avut curajul și șansa mea. Nu suntem toți făcuți din același aluat.. Omul simplu suferă, moliile rod, rod tot. Să avem sănătate și speranța de mai bine în viitor!

Parteneri