• Home
  • De la prieteni
  • Marina Almășan și Mihai Alexandru au dat startul „Zilei Copilului”, prin albumul „10 cântece de 10”

Marina Almășan și Mihai Alexandru au dat startul „Zilei Copilului”, prin albumul „10 cântece de 10”

marina muzeu

Marți, în Grădina Muzeului Literaturii Române din București, Marina Almășan, textier, și Mihai Alexandru, au lansat albumul „10 cântece de 10”, un proiect All Mike Pepiniera, proiect de suflet al compozitorului, în parteneriat cu Asociația “Media 10”. CD-ul cu muzică pentru copii, produs de EUROSTAR, a venit în întâmpinarea celor mici, dar și celor mari, prin sprijinul sponsorului oficial GreenSugar – KidoVit – dulciuri sănătoase, pe bază de îndulcitori naturali.album

Cele 10 piese abordează subiecte actuale, stiluri diferite, iar soliștii sunt copii foarte talentați din toată țara, după cum a afirmat Mihai Alexandru, cel care a făcut selecția, meticulos și riguros, așa cum l-a lăudat Marina Almășan.

Unul dintre cântece a fost compus special pentru copiii din Ucraina, și interpretat de Analis Cihodaru, de la Iași.

Dintre soliștii de zece au făcut parte trei copii din Ploiești – Sofia Ivan, de opt ani, cea care a și deschis seara muzicală de la Muzeul Literaturii Române; Adrian Negoiță, de aceeași vârstă ca și colega lui prahoveancă și Eva Floarea, de numai trei ani, care a cucerit publicul prin talent, dezinvoltură și prezență scenică.marina album

De la Piatra Neamț, Marcian Nistorescu, de șase ani; surorile Anastasia și Ingrid, de la Bacău, de cinci și opt ani; Ramona Munteanu, tot de la Bacău, apoi o trupă de copii de la Piatra Neamț și trupa Vox Apollo Kids, de la Ploiești, au arătat de ce reprezintă ei România la marile competiții europene.

marina cdAlături de Marina Almășan și de Mihai Alexandru a fost și actorul Eugen Cristea, care a lăudat oaza de frumos de la București, gândindu-se cu amărăciune la Davos, unde se pune la cale soarta omenirii. „Datorită unei asemenea apariții se poate lupta mai ușor”, a spus actorul, în timp ce președintele CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu, a îndemnat „să păstrăm copilul din noi”, dând-o exemplu pe Marina Almășan.

Magicianul Teo i-a delectat pe copii cu un super-show de magie, stârnindu-le curiozitatea și angajându-i în momentele-spectacol.

marina cd 2Designerul Svetlana Karahan, din Moldova, de 13 ani trăitoare în România, a prezentat colecția pentru adolescente – „Angel’s Secrets”, alcătuită din rochii de vară, predominând albul pur, punând în evidență diafanul vârstei.fete moda

Marți, în Grădina Muzeului Literaturii Române, la lansarea albumului „10 cântece de 10”, s-a putut vorbi doar de 10, așa cum a spus reprezentanta instituției, Loreta Popa. De la copii, textier, compozitor, invitați și publicul, desigur.

Giorgiana Radu-Avramescu, AMPress

Foto – Dana Cristescu

Parteneri