Nicoleta Dumitrescu: DUPĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE…

nicoleta dumitrescu 1

Un eveniment mai puţin obişnuit a avut loc zilele acestea într-un oraş din România, dar, la focul deschis care există între tabăra opoziţiei şi cea care a mai rămas din putere, mai că s-ar potrivi perfect şi la Bucureşti, ba încă la cel mai înalt nivel! Despre ce este vorba? Directorul unui liceu de elită din Timişoara a fost filmat când alunga elevii fumători din curtea instituţiei cu… extinctorul. Acesta a declarat că regretă gestul, făcut din instinct, dar modalitatea găsită nu i-a deranjat câtuşi de puţin pe părinţii elevilor care, probabil, de-abia aşteptau ca şi altcineva să le vină în ajutor pentru a-şi determina odraslele să se lase de ţigările fumate pe furiş.

Prin urmare, după ce mai nicio soluţie nu a avut efect, e de aşteptat ca într-o zi şi prin holurile Parlamentului să alerge cineva cu extinctorul, poate-poate o mai domoli, în vreun fel, flăcările care mai au un pic şi depăşesc, şi pe lung şi pe lat, clădirea Casei Poporului!
Cum era şi de aşteptat, cel mai recent motiv al “incendiului” este moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Cabinetului Dăncilă, propunerea ca sâmbătă să fie supusă la vot iscând un scandal mai mare decât se prefigura.

Mai trist este însă faptul că încrâncenarea este atât de mare încât acum pare că nimic nu mai contează, totul reducându-se la atac la persoană, răutăţi şi etichete ieftine, ca şi când urâciunea a rămas cea mai la îndemână armă de apărare.

Privind în urmă, au mai fost tentative de depuneri, implicit de a fi trecute, la mustaţă, moţiuni de cenzură. Însă, ca acum parcă nu a fost niciodată atât de mult amestec de elemente negative, în condiţiile în care de la o oră la alta apar noi situaţii care agită şi mai tare spiritele şi aşa încinse la maximum.

Ieri, aflat la o reuniune, deşi ar fi trebuit să aibă rolul de mediator între cele două tabere, preşedintele statului n-a ratat nici el să pună ceva cărbuni peste focul din Parlament.
Într-un discurs fără nicio legătură cu politica, a declarat că speră să aibă un nou guvern… „după săptămâna viitoare ”. Dorindu-şi un nou mandat la Cotroceni şi fiind susţinut de o parte dintre iniţiatorii moţiunii de cenzură, nici nu mai este o mare surpriză ca acesta să nu se împiedice, la tot pasul, de actualul Guvern.

Însă, indiferent de ceea ce se va întâmpla, că va pica sau nu moţiunea de cenzură, de duminică încolo se va aşterne liniştea în Parlament, în Guvern, peste ţară ? Greu de anticipat !

Până atunci, n-ar fi rău ca, pentru a mai potoli spiritele, cineva să pregătească totuşi şi extinctoarele !

Din  Ziarul Prahova.ro

Parteneri