AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Petrutza Petruta: Buni zori! Doamne, ce bine miroase franzela caldă a bucuriei pe care generos o împărțiți…

Buni zori! Doamne, ce bine miroase franzela caldă a bucuriei pe care generos o împărțiți cu prietenii scrisului! Mirosul ei și cel al cafelei ne fac să trăim cu plăcere începutul zilei.
Mie nu îmi place tristețea și atunci evit să îl citesc pe Baudelaire, un bun observator a ceea ce se întâmpla în jurul lui și un stăpân al antitezei situațiilor, personajelor… În “Bătrânul saltimbanc” veselia oamenilor care petrec este prezentată în comparație cu tristețea bătrânului sărac, cumplit de sărac despre a cărui sărăcie scriitorul francez spunea că este:”sărăcia în haine de împărat”.

Să lăsăm tristețea și să vorbim despre frumusețea speranței, despre lumină și despre ziua de mâine pe care o așteptăm toți. Virusul o să își strângă armata lui microscopică și o să plece lăsându-ne să ne bucurăm de viață. Nu știu ce va învăța omenirea de la molimă, dar știu că vom prețui mai mult ceea ce avem, libertatea de a trăi fără amenințarea unei boli care pentru unii a însemnat ultima filă a vieții lor pe Pământ.

Toamna a îmbrăcat și astăzi cerul în cenușiu dar eu știu că sub acest cenușiu există albastrul senin care ne duce cu gândul la vacanță, relaxare și de ce nu la patronul zilelor frumoase, soarele.

Să avem o zi în care clipele frumoase să ne umple buzunarele sufletului cu bucuria faptului că existăm.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!