PRĂJITURĂ CU BRÂNZA ÎN STIL JAPONEZ. AI NEVOIE DE 3 INGREDIENTE

prăjit brânză japonezăPrajiturile cu branza in stil japonez sunt destul de diferite de cele specifice bucatariei occidentale, primele fiind mult mai usoare si mai pufoase. Sunt absolut delicioase! Si vestea buna e ca se prepara si foarte usor!

Ingrediente 

Distribuie prietenilor
  • 3 oua
  • 120 de grame ciocolata alba
  • 120 de grame de crema de branza

Instructiuni

1.Se incalzeste cuptorul la 170° C. Separa albusurile de galbenusuri si pune albusurile intr-un bol mare. Tine albusurile la frigider pana imediat inainte de folosire (astfel bezeaua va fi mai inchegata).

  1. Pune ciocolata (maruntita), intr-un bol mare. Topeste ciocolata intr-un vas bain-marie peste apa fierbinte (60 ° C). Apoi adauga crema de branza si topeste-le impreuna. Scoate bolul din bain-marie, adauga galbenusurile si amesteca-le bine.
  1. Intr-un bol mare, bate albusurile de ou cu un mixer electric pana se incheaga bine. *Consistenta trebuie sa fie suficient de groasa incat albusurile batute sa nu se prelinga nici la inclinarea vasului.
  1. Adauga o treime dintr-o bezea in aluatul cremei de branza si amesteca bine cu o spatula. Apoi adauga si restul de bezea, amestecand bine.
  1. Unge cu putin unt o hartie pentru copt, astfel incat prajitura sa poata aluneca usor atunci cand se strange la copt, pentru a preveni craparea aluatului. Captuseste tava pentru prajituri cu hartia de copt. Toarna aluatul in tava si loveste usor tava de blatul de gatit pentru a elimina bulele de aer din aluat.
  1. Asaza tava pe o foaie de copt. Toarna apa fierbinte peste foaia de copt. Las-o la copt timp de 15 minute la o temperatura de 170° C, apoi timp de inca 15 minute la 160° C , dupa care opreste focul cuptorului si mai lasa prajitura in cuptor vreme de 15 minute.

7. Atunci cand prajitura e gata, pune tava de prajituri la racit.

Autor: Maya  pentru Secretele.com