AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prăjitura cu nes, de neuitat

Prăjitură cu cremă de nes – Ingrediente (1 tavă)

1,5 kg biscuiţi

Pentru cremă
250 ml lapte
2 gălbenuşuri
2 linguri făină
2 linguri zahăr
200 g unt
80 g zahăr pudră
3 linguri nes
200 g nuci măcinate

Pentru sirop
300 ml cafea cu zahăr

Prăjitură cu cremă de nes – Mod de preparare

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi laptele fierbinte. Pui compoziţia pe foc şi o amesteci continuu până se îngroaşă. Baţi untul spumă cu zahărul pudră, adaugi crema răcorită, nesul şi nucile măcinate. Însiropezi biscuiţii în cafea cu zahăr, îi aşezi într-o tavă, apoi îi acoperi cu cremă. În final, ar trebui să obţii un tort cu 4 straturi de biscuiţi. Dai tava la rece aproximativ 4 ore.

 

– See more at: http://clickpoftabuna.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!