Șerban Cionoff: A TRECUT VREMEA PUMNULUI ÎN MASĂ, DOMNULE/ TOVARĂŞE ANTONIO/SEPTEMBRIEVICI/LOPEZ ISTURIZ!

„Victor Ponta nu poate şi nu trebuie să devină preşedintele României europene”. Aşa a spus, de fapt aşa a dictat, secretarul general al PPE, spaniolul Antonio Lopez Isturiz, la mitingul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la apropiatele alegeri prezidenţiale. Afirmaţie de-a dreptul scandaloasă şi pur şi simplu impardonabilă, depăşind orice limite ale toleranţei în cazul ideologiilor adverse şi ale acceptării contrarietăţii opţiunilor politice.
Să fim foarte bine înţeleşi: trăim într-o societatea democratică, într-un stat membru cu drepturi şi îndatoriri egale în Uniunea Europeană, dar una este să îţi afirmi, răspicat şi deschis, părerile şi opţiunile, iar cu totul altceva este să vii şi să spui în ţara lor românilor CE TREBUIE SĂ FACĂ ŞI CE NU! Fiindcă asta a spus emisarul PPEist: NU trebuie!…
Asta chiar că nu accept şi nici nu pot şi nu vreau că accept. Să vină şi să îmi spună mie, ca un cetăţean român conştient şi responsabil pe deciziile mele, un cineva- din orice azimut ar veni el- pe cine TREBUIE să votez şi pe cine NU! Şi nu să mă povăţuiască, civilizat şi corect, pe seama posibilelor opţiuni la prezidenţiale, ci, dimpotrivă, să îmi bată cu pumnul în masă. Sub orice motiv sau pretext.
Păi, domnilor foarte populari şi super-europeni- parcă, acum ceva ani în urmă eraţi şi creştini şi democraţi, nu-i aşa?-, a mai fost, acum vreo 70 de ani în urmă un (alt) cineva care a bătut cu pumnul în masă şi a ordonat cine să fie şeful guvernului. Unul, Andrei Ianuarievici Vâşinski, aşa se numea el. Asta era atunci, după ce, mişeleşte, pe un simplu bileţel, soarta României fusese negociată ca la piaţă. Da acum, în epoca toleranţei şi a societăţii deschise mai putem accepta ca, indiferent de poţiunea politică, să vină un alt fel de sol al democraţiei supreme şi ne mai bată cu pumnul în masă?
Ia stai niţel, domnule Antonio Septembrievici Lopez Isturiz, să ne lămurim. Am venit noi, românii, să vă batem la Madrid, la Barcelona, la Bilbao, la Salamanca sau altundeva şi să vă dictăm ce formă de guvernământ trebuie să aveţi? Fiindcă, după câte ştiu, nu chiar cu multă vreme în urmă atât, s-a produs o schimbare pe tronul Spaniei, schimbare care a survenit în urma unor cam spinoase întâmplări petrecute chiar la vârful ţării. V-am bătut noi cu pumnul în masă să vă spune cine TREBUIE şi cine NU TREBUIE să vină pe tronul Spaniei? Nu! Am luat şi noi, românii, act de cele petrecute şi am urat sincer noului rege şi spaniolilor prosperitate, progres, linişte şi depline reuşite şi de acum înainte.
În ceea ce priveşte marea şi nu chiar atât de (unanim) iubita familie PPE-istă, pot să te asigur, mult cam prea puţin stimate zis domn cu apucături de tovarăş secretar general, că românii nu uită prea uşor amestecul mârşav în treburile noastre interne pe care l-a comis partidul vostru, direct prin Jose Manuel Barroso, atunci când au călcat , cinic şi fără jenă, în picioare votul prin care, la Referendumul naţional din 2012, Traian Băsescu a fost demis, iar voi l-aţi impus, ilegitim, la putere.
Sincer să fiu, credeam că după europarlamentarele din acest an aţi mai învăţat câte ceva despre nuanţe şi respect reciproc în jocurile politice. Sau, în cazul dumnitale se aplică mai degrabă zicerea înţeleptului: „Dacă o carte se loveşte de un cap şi sună a gol, nu e întotdeauna de vină cartea”?
Merg până acolo încât înţeleg disperarea unor prieteni şi susţinători de afară ai Demisului Naţional şi ai haitei sale penale că, la apropiatele prezidenţiale, în România, se va schimba balanţa puterii la cel mai înalt eşalon. Asta nu însemnă, însă, să vină un cineva de pe la PPE sau de orişiunde şi să ne bată cu pumnul în masă zicând că NU TREBUIE!
A trecut vremea pumnului bătut în masă, domnule/tovarăş /Antonio/Septembrievici/Lopez Isturiz! Atenţie, am scris „septembrievici” fiindcă luna asta ai comis scandaloasa-ţi faptă, dar sper ca, de-acum încolo, să îţi piară pofta de a mai face aşa ceva, În orice lună, în orice zi şi la orice oră!
Ştim foarte bine, noi, românii, ca buni cetăţeni europeni, că la nivelul UE există competenţe partajate. Dar este cazul să o spunem categoric lui don/tov/ Antonio şi altora care s-ar mai apuca să ne bată cu pumnul în masă că, în ceea ce priveşte Interesul Naţional al României şi al românilor, asemenea partajări nu au ce căuta!
Şerban CIONOF