Șerban Cionoff: AVERTISMENTUL MONICA MACOVEI!

 

Nu am să discut, deocamdată, nici despre scorurile pe care le-au obţinut competitorii în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi nici despre ceea ce s-a întâmplat la secţiile de votare din străinătate. Fireşte că voi face şi treaba asta, dar aştept rezultatele finale, omologate de BEC. Cât priveşte situaţiile create la reprezentanţele României peste hotare, fără a vrea să trec cu vederea peste nişte deficienţe certe în ceea ce priveşte organizarea şi coordonarea acţiunii, eu cred că ar trebui să fim niţel mai atenţi la nişte semne de întrebare pe care le ridică atitudinea unor persoane pe care PSD-ul le-a delegat ca să îl reprezinte în secţiile de votare…
Mă voi opri, însă, cu foarte mare îngrijorare, asupra uneia dintre cele mai severe lecţii pe care electoratul roman le-a dat prin votul de ieri şi anume la cota electorală a Monicăi Macovei. Cotă îngrijorător de mare nu în comparaţie cu Blonda de la Cotroceni, ci cu un diplomat de carieră, Teodor Meleşcanu, sau de un veritabil om de cultură , Corneliu Vadim Tudor, un patriot foarte sincer şi dăruit, dar, spre neşansa lui, un temperament mult prea repede împins la excese polemice nedrepte.
Aşadar, conform datelor prezentate de BEC la ora 9, Monica Mcovei avea un scor electoral de 4, 51! Nu mult, la prima vedere, dar îngrijorător de ridicat dacă ne gândim foarte serios cine este cu adevărat acest personaj cu o de-a dreptul lugubră notorietate.
Personaj a cărui faimă, de –a dreptul toxică şi imundă, e dată de transfomarea justiţiei- în vremea mandatului său ministerial- într-o slugă perversă şi oarbă a dictaturii lui Traian Băsescu şi, totodată, în ponegrirea otrăvită, cu o patologică îndârjire, a Roâniei la Înaltele Porţi PPE-iste de la Uniunea Europeană, ca şi pe la unele reprezentanţe diplomaitce spre care şi-a făcut potecă.
Să nu fi ştiut, aceşti 4,51 % dintre alegătorii români, din ţară şi de peste granite, despre aceste realităţi cu adevărat definitorii ale personalităţii (na, că era să scriu “ale perso-nulităţii”!)Monicăi Macovei? Sau, mai grav, au ştiut, dar le-au ignorant fiindcă asta le este opţiunea civică şi politică?
În acest caz, trebuie neapărat să ducem discuţia mai departe şi să vedem care sunt cauzele acestei stări de fapt.
Prima cauză ar fi în creşterea alarmantă a neîncrederii românilor în Justiţie. O justiţie ale cărei descalificante embleme sunt DNA-ul şi procurorii săi hăitaşi, dar şi un CSM pentru unii mumă ( adică pentru aceia “cu Traian Băsescu-n suflet”) , iar pentru alţii, ciumă. Care sunt “alţii” ăia, nici nu e prea greu de ştiut.Împrejurare în care, omul de rând îşi va căuta sprijinul şi nădejdea în tot felul de haiduci sau de urmaşe ale Ionai D *Arc. Din specia alterată a căreia s-a năsut şi mitul justiţiarei, neapărat civice, Monica Macovei.
A doua cauză, aş vedea-o în lipsa unei educaţi civice, juridice şi politice a unor massive segmente de populaţie. Aici nu cred că mai putem să dăm, automat, vina doar pe şcoală, fiindcă, în mod normal şi firesc, o asemenea nobilă menire era în primul rând în sarcina societăţii civile. Care societate civilă a fost şi din păcate va mai fi, pentru multă vreme, brutal confiscată şi manipulate în scopuri strict politicianiste, de către nişte entităţi agresive şi intolerante. Din găoacea cărora a ieşit la lumină şi înnegurata prokuroare Monika Băsescova Makovei! Şi pe ai căror puişori i-am întâlnit şi atuci când i-a fost vandalizată maşina profesorului Daniel Barbu dar, să mă iertaţi că o spun fără perdea!, şi aseară la protestul din faţa Ministerului de Externe.
În acest fel, omul obişnuit este bombardat de clişee agresive şi de false raţionamente pretins ultra-democratice şi mincinos euro-uninoste! Iar pe acest fond de talmeş-balmeş, de confuzie cinic întreţinută şi de perversă manipulare, e greu dacă nu chiar imposibil să mai existe raţiune, echilibru, confruntare de idei şi de argumente.Totul rămânând la cheremul reacţiilor emotional-viscerale. De aici şi ura, violenţa şi intoleranţa care şi-au făcut chop cioplit din Monika Băsescova Makovei!
Iată, foarte pe scurt, avertismentul pe care îl descifrez în acest scor (fie şi partial) de 4, 51 % al Monicăi Macovei, sinstra femeie Komisar, emblemă şi mesageră a totalitarismului băsescian- pathologic –multilateral dezvoltat .
Şerban CIONOFF